Росен Желязков: Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за европейските ценности

  • 30 юни 2023 17:42

  • 529
  • 0
Росен Желязков: Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за европейските ценности
© Народно събрание
Слушай новината Слушай новината

Застрашителните измерения на дезинформацията са едно от най-сериозните изпитания за европейските ценности. Това заяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в изказването си пред участниците в Глобалната конференция за отбелязване на Международния ден на парламентаризма, съобщиха от пресцентъра на НС.

Председателят на българския парламент направи изказване в основната сесия на форума на тема „Защитата на европейските ценности и демократичните институции в светлината на новите предизвикателства и заплахи за демокрацията“. Глобалната конференция за отбелязване на Международния ден на парламентаризма е организирана в рамките на испанското председателство на Съвета на ЕС в град Леон, Испания.

Дезинформацията трови обществения дебат, подменя демократичния разговор и подхранва реалните вътрешни заплахи за демокрацията - надигащия се национализъм и изолационизъм, популизъм, крайната поляризация и проявите на авторитаризъм, подчерта Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той посочи, че обстоятелството, че съвременните деца и младежи са в непрекъснат досег с дигиталния свят, трябва да бъде оползотворено като шанс да бъдат подкрепени младите европейци и да им бъдат осигурени необходимите условия те да израстват като личности, свободни от предразсъдъците на културната изолация, ксенофобията и шовинизма, но богати със свободния и лесен достъп до постиженията на европейската цивилизация.

Желязков на среща с Талат Джафери: Конституционните гаранции за правата на българите в РСМ са ключът към развитието на добросъседски отношения между двете страни

След бежанската и миграционната криза, Брекзит и кризата с COVID, сега сме изправени пред нова, ужасяваща заплаха - война на нашия континент, която е не само атака срещу демократична Украйна, но и срещу демокрацията като цяло, отбеляза председателят на Народното събрание. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети подчерта, че ставаме свидетели и на една опасна дезинформационна война, която се води във връзка с военните действия в Украйна.

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети посочи, че силните парламенти са в основата на всяка демокрация, разполагат с широк инструментариум за въздействие и за защита на европейските ценности – от законодателни политики до ползотворно взаимодействие със структурите на гражданското общество. Необходимо е да предприемем редица действия, необходима е още по-решителна подкрепа за стабилността на нашите партньорски държави от региона на Черно море и Западните Балкани, които са най-уязвими от руското зловредно влияние и хибридни дейности, подчерта той. Според него от ключово значение в това отношение би било предоставянето на мерки за помощ в рамките на Европейския механизъм за подкрепа на мира и адаптирани пакети за изграждане на капацитет и устойчивост за държавите от Западните Балкани и Източните партньори.

В началото на изказването си Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети цитира мисъл на носителя на международната награда „Букър“ българския писател Георги Господинов: „Колкото повече едно общество забравя, толкова повече някой произвежда, продава и запълва с ерзац-памет освободените ниши“. Авторът на романа „Времеубежище“ също ни предупреждава, че „След диктатурата на бъдещето идва диктатура на миналото“, отбеляза председателят на парламента.

В рамките на форума Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети разговаря с Негово Величество краля на Испания Фелипе VI. Председателят на Народното събрание изрази удовлетвореност пред Негово Величество за прекрасното отношение, с което се ползват българите, живеещи и работещи в кралството, от страна на властите и народа на Испания. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети подчерта, че за България е важно да продължи да развива традиционно добрите си приятелски връзки с Кралство Испания и сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини