Поставят паметник на ген. Владимир Вазов на едноименния булевард в София

  • 30 юни 2023 11:15

  • 473
  • 0
Поставят паметник на ген. Владимир Вазов на едноименния булевард в София
©

Героят от Дойранската епопея, военачалник и кмет на София - ген. Владимир Вазов ще има паметник на едноименния булевард в столицата. Това обяви председателят на СОС Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска

"Взехме решение да поставим паметник на българския генерал и кмет на София от 1926-а до 1932-а година ген. Владимир Вазов.

Столичният общински съвет прие предложението ни паметникът на генерала да бъде в район "Подуяне".

Георги Георгиев: Вече се разчиства нерегламентираното гето в район „Лозенец“

Генерал Владимир Вазов произхожда от славната фамилия Вазови. Негови братя са ген.-лейтенант Георги Вазов, лекарят Кирил Вазов, политикът Борис Вазов, офицерът Михаил Вазов и Патриархът на българската литература - Иван Вазов.

Той ръководи българските части по време на успешната отбранителна операция при Дойран по време на Първата световна война. Генералът участва и в сраженията при Селиолу, Гечкенли, Люлебургаз и Чаталджа, както и във Втората балканска война.

Благодаря на колегите съветници, че подкрепиха предложението ни, с което отдаваме почит на една бележита фигура от българската история", написа той. 

"Ето какъв хубав паметник на ген. Владимир Вазов ще поставим на едноименния булевард. Дискретен, но достоен. Заслужена чест за един от най-успешните кметове на София", написа общинският съветник от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Димитър Вучев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини