Черпят пенсионерите с приходите от митниците?

  • 12 май 2011 12:00

  • 1193
  • 0
Черпят пенсионерите с приходите от митниците?
©

Ще направим всичко възможно от 1 юли да бъдат компенсирани доходите на хората, както от пенсии, така и от труд. Това заяви в Пловдив социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

По думите му към момента приходите на Агенция „Митници” са обнадеждаващи и повече от миналата година, което дава възможност да се мисли за увеличение през второто полугодие.

С точни цифри обаче, ще може да се говори едва след като бъде готов доклада на финансовото министерство за изпълнението на бюджета, обясни министър Младенов, предаде Радио Пловдив.

На въпрос дали ще бъдат индексирани само най-ниските пенсии, министър Младенов отговори, че това ще се реши от тристранния съвет, но отново след като станат ясни какви ще са приходите за полугодието.

Той отказа да коментира думите на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова,че бюджетът за 2011 година не може да си позволи 300 милиона разход, но бе категоричен, че доходите на хората ще бъдат индексирани с оглед на растящата инфлация и без да се нарушава финансовата дисциплина.

В Пловдив Младенов откри Деветото национално изложение на специализираните предприятия и кооперации на хората с увреждания в палата 10 на Международния панаир.

Последвайте канала на

1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини