Божидар Божанов: Васил Терзиев вчера ясно заяви, че осъжда репресиите на комунистическия режим

  • 28 юни 2023 18:19

  • 1282
  • 0
Божидар Божанов: Васил Терзиев вчера ясно заяви, че осъжда репресиите на комунистическия режим
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Прочетох немалко мнения, че не можело да си от семейство, свързано с ДС и да си кандидат за кмет. 

Това написа на личната си страница във фейсбук депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и бивш министър на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има, който коментира номинацията за кмет на София на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. Ето какво още сподели той:

"Разбирам тази реакция. Защото неслучилата се лустрация остави ДС-мрежите да управляват редица сектори на държавното управление и икономическия живот и всяко съмнение по таси линия е основателно.

От ДБ продължаваме с опитите за премахването на влиянието на тези мрежи - в трети парламент внасяме изменения в Закона за обществените поръчки, които предвиждат осветяване на фирмите, печелещи поръчки, чиито членове на органи на управление са били в ДС. Продължаваме да настояваме в изпълнителната власт са няма лица от ДС - един заместник министър беше освободен няколко часа след като беше назначен, когато стана ясно, че е бил сътрудник на ДС. 

Но комунистическият режим чрез репресивните си органи е остракирал и унищожавал хора, само защото са деца или внуци на някого. И смятам, че нямаме право да прилагаме същите стандарти днес (и да, разбирам разликата между репресия и недопускане до обществения живот, но въпросът е в критериите, а не само в последиците). 

Васил Терзиев: Искам София да е град на бъдещето

Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в целия си съзнателен живот е нямал общо с ДС-мрежите, овладели множество сектори. Стоял е настрана от "порциите на властта" и вместо това е развил компания - световен лидер, на конкурентен пазар, заедно със своите партньори. И то в сектор, който дълги години беше под радара на интересите на мафията и мрежите на влияние.

Също така Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите вчера ясно заяви, че осъжда репресиите на комунистическия режим.

Нека да съдим хората по решенията, които вземат, по изборите, които правят, по действията им и по гражданските им позиции, а не по това на кого са деца или внуци".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини