Йордан Божилов: Имаме боеприпаси за огромна армия, помощта за Украйна трябва да е директна

  • 28 юни 2023 17:43

  • 1878
  • 0
Йордан Божилов: Имаме боеприпаси за огромна армия, помощта за Украйна трябва да е директна
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

България от самото началото на войната е изпращала оръжия за Украйна. Това е много важно за Украйна, защото България произвежда оръжия по стар съветски образец. Боеприпасите по съветски стандарт са изключително необходими на Украйна, за да се защитава. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият зам.-министър на отбраната Йордан Божилов.

По времето на комунизма ние бяхме една от най-милитаризираните държави в света. Боеприпасите ни са планирани за 600-хилядна армия. Това имаше предвид и министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за – че на Украйна ще бъдат предоставени боеприпаси, които не са ни необходими, заяви Божилов.

По думите му е добре помощта да се изпраща директно, както за да се даде знак към партньорите ни в ЕС и НАТО, а и за да могат всички получени средства да останат в държавния бюджет, без да има разходи за посредници.

Бившият зам-.министър на отбраната е категоричен, че Украйна, като държава, станала жертва на агресия, има право да получи военна помощ.

Министър Тагарев за помощта за Украйна: Няма авиация и тежка бронетанкова техника

Той коментира и взривовете в оръжейните складове на Емилиян Гебрев край Карнобат.

Трябва да стане ясно откъде идват тези атаки. Недопустимо е на територията ни да действат чужди агенти. Аз допускам, че зад тези действия стоят руските специални служби, посочи Йордан Божилов.

Трябва да обединим целия експертен потенциал на страната и да установим от какво е застрашена страната ни и към какво да се насочим. Трябва да подредим базовите неща, отбеляза той.

Бившият зам.-военен министър каза, че би подкрепил цялостно преформатиране на моделите в специалните ни служби.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1878 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини