Министър Тагарев разговаря с германския посланик

  • 27 юни 2023 19:03

  • 737
  • 0
Министър Тагарев разговаря с германския посланик
© МО
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за и посланикът на Федерална република Германия Н. Пр. Ирене Планк обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на отбраната.

Посланик Планк поздрави министъра за силното начало на неговия мандат, за одобрението на втория пакет военна и военно-техническа помощ за Украйна, както и за решението на Министерския съвет за определяне на състава на българската делегация за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Министър Тагарев на свой ред подчерта значимия принос на Федерална република Германия за укрепване на Източния фланг на НАТО, като бяха обсъдени и въпроси, свързани със сигурността в Черноморския регион. 

Министър Тагарев разговаря с американския посланик

Има воля страната ни да се присъедини към инициативата на Европейския съюз за осигуряване на 1 милион боеприпаси за Украйна и по този начин се разкриват възможности за българската отбранителна индустрия, посочи министър Тагарев. Двете страни обсъдиха модернизацията на Въоръжените сили, необходимостта от последващи обучения, свързани с изпълнението на тези проекти, възможностите за сътрудничество по линия на стратегическите комуникации и противодействието на дезинформацията, както и други политически въпроси от дневния ред на страната. 



В срещата взеха участие заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на Дирекция „Отбранителна политика и планиране“ бригаден генерал Радостин Илиев, както и заместник-ръководителят на мисията Щефан Рьокен и Димитър Станишев от „Политика и протокол“, съобщиха от пресцентъра на МО.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини