Министър Тагарев обясни защо е важно за България да подпомага Украйна във войната

  • 26 юни 2023 12:04

  • 2480
  • 0
Министър Тагарев обясни защо е важно за България да подпомага Украйна във войната
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Станахме член на НАТО и на ЕС, защото ги виждахме като сериозната перспектива за развитието на България, но и защото споделяхме техните ценности. Това каза министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за в изказване по време на кръгла маса на тема „Българският национален интерес в променящата се геополитическа среда и европейската перспектива на Западните Балкани“. Събитието е организирано от софийския офис на Европейския съвет за външна политика. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13470

Министър Тагарев отбеляза важността на средата за сигурност за реализирането на националните цели на България.

За да постигнем тази среда на Балканите, която искаме, Министерството на отбраната има доста сериозни отговорности. В изпълнение на тези отговорности участваме в силите в Косово, в Босна и Херцеговина, посочи Тагарев. 

Той подчерта, че страната ни работи със своите съюзници в НАТО, както и с тези , които се стремят към Алианса.

Министър Тагарев: Няма да се изпраща жива сила в Украйна

Тагарев коментира и темата с войната в Украйна, като отбеляза, че помощта за Украйна е важна не само от чисто морална гледна точка, а и за постигането на една по-трайната стабилност в нашия регион. 

Нашите интереси, целите, които сме си поставили, са записани в стратегията за националната сигурност, отбеляза той и добави, че предстои да бъде направен анализ, за да се види дали има нужда от осъвременяване на стратегията на фона на войната на Русия в Украйна. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2480 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини