Костадинов обвини правителството в неофашизъм, отрече "Възраждане" да провокират насилие

  • 27 юни 2023 16:08

  • 5018
  • 0
Костадинов обвини правителството в неофашизъм, отрече "Възраждане" да провокират насилие
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик за българско правителство, обяви война на българска политическа партия. Така лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател"  е приел апела на премиера Денков за спиране на призвите за насилие и агресия, които той отправя във "Фейсбук".

Костадинов определи ръководената от него партия като "единствената опозиция в България". Били и единствените, които се противопоставят на опитите България да бъде вкарана във войната в Украйна. Той нарече управляващите "неофашисти" и отрече "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" да са такива. "На практика наблюдаваме реставрация на неофашизма и фашизъм във всичките му форми: забрана на партии, забрана на медии, тотализтаризъм, диктатура и една-единствена гледна точка.Има опити да бъдат изхвърлени журналисти от БНР, защото казват другата гледна точка. Живеем в една фашизираща се държава. Това не е нещо, което трябва да бъде подценявано. Украинците направиха тази грешка и плащат с цената на стотици хиляди жертви. Ние призоваваме да бъдем посредници в конфликта, а не да го разгаряме с оръжие. Нас ни управляват неофашисти", добави Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

"Големите проблеми започват с малки акции от този тип": Правителството призова "Възраждане" да спрат с агресията

Според него, Денков е прочел инструкция от американското посолство. Той покани управляващите на среща на "полето на българското правосъдие".

Костадинов заплаши и с "украински сценарий". "Това, което се случва тук, е повторение на събитията в Украйна преди 10 години. Говори се за забрана на политически партии и физическо премахване на лидери", добави той и се оплака, че включително днес е получил заплаха за "физическото си премахване".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5018 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини