Докъде ще стигне конфликтът с "Възраждане"?

  • 28 юни 2023 08:57

  • 4610
  • 0
Докъде ще стигне конфликтът с "Възраждане"?
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Напрежението по върховете на властта се покачи драстично вчера, след като премиерът, вътрешният и правосъдният министър направиха извънредно изявление срещу действията на партия „Възраждане”. 

„Това е една много груба, остра реч, но не е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Това е, може би, лошо възпитание, грубост, недопустима за политически лидер, но не е престъпление”, коментира адвокат Людмил Рангелов в ефира на "Здравей, България".

"Големите проблеми започват с малки акции от този тип": Правителството призова "Възраждане" да спрат с агресията
 
„Случва се нещо много опасно, даже бих казал зловещо. Искам да напомня, че Холокостът не започва с концентрационните лагери и газовите камери, а с речта на омразата в Европа. И постепенно точно поради липсата на реакция, нещата ескалират”, заяви проф. Александър Оскар, председател на организацията на евреите в България "Шалом". 

Нещата в България през последните две години наистина се влошават по отношение на езика на омразата. И само да припомня, че същите тези хора преди две години, по време на COVID пандемията, сравняваха зелените е сертификати, които спасяваха животи, с жълтите звезди, които евреите  е трябвало да носят в резултат на приетия закон за защита на нацията”, посочи още той.

ДАНС и ГДБОП започват проверка на Костадин Костадинов

„Също през тези две години многократно ние като евреи сме били обвинявани, че сме нелоялни към България, че сме гости в България, да внимаваме как се държиме. За да се стигне до миналата семица с директни вече обвинения към мен, към представителите на еврейската общност, че сме нацисти и други подобни манипулации и неверни твърдения", коментира още Оскар. 

Може би един от образите, в които "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" искат да влязат, е като гонени, преследвани борци за свобода и бог знае какви други неща. Това са хора, които са дебалансирани, но много добре популистично умеят да управляват настроенията на най-необразованата, най-агресивно настроената част от населението", допълни още финансистът Левон Хампарцумян.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4610 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини