Ивайло Мирчев: В момента има ново мнозинство по отношение на регулаторите

  • 24 юни 2023 09:59

  • 1206
  • 0
© Кадър - БНТ
Слушай новината Слушай новината

В момента има едно ново мнозинство по отношение на регулаторите и то не е скрито. Всеки може да изчисли много добре какво се случва в парламента - това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПГ на ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Той даде пример за гласуването на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в конституционната комисия.

"Ние бяхме заявили отдавна, че не искаме по никакъв начин да има водещи лица и ярки политически фигури в конституционна комисия. Господин Пеевски беше избран с гласовете на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Ето това не искаме да става, защото в момента регулаторите ще бъдат избрани по същия начин. Но това е фундаментално за страната, защото предопределя бъдещето в следващите 5-7 години", обясни Мирчев.

Ивайло Мирчев (ПП-ДБ): Борисов има актьорска дарба, често променя и мнението си

Той добави, че действията на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в парламента показват само едно - че са в синхрон с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и с "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

"Когато се избират регулаторите е изключително важно е да го има този общ борд и да се избере не партийна квота и не 36 човека да изберат, а да се изберат на база, включително и на обществен разговор, правилните хора, а не правилните партийци, а правилните, които ще свършат работа. Виждали сме какво означава, когато премиерът назначава регулаторите и ги контролира", посочи Ивайло Мирчев.

Мирчев каза още, че с пълно единодушие са гласували вчера декларацията със 7 точки, която Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е представил и не е имало нито един, който да е бил на различно мнение.

"Ние можем да подадем оставки и ще изобличим тази коалиция, но не е добре за страната. Трябва да влезем в еврозоната, в Шенген, да решим проблема с инфлацията - това е единственият възможен начин, ако тази конструкция сега продължи да съществува, но с ясен ангажимент от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Ако няма такъв ангажимент и ако ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в продължи с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", отиваме само по един път и то не добър", добави той.

По думите му, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова работи много добре с Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в правителството и вече има първите добри резултати.

Последвайте канала на

Калина Христова
1206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини