Мартин Димитров (ПП-ДБ): Искаме гаранция от ГЕРБ, че обещаното ще се случи

  • 23 юни 2023 18:42

  • 791
  • 0
Мартин Димитров (ПП-ДБ): Искаме гаранция от ГЕРБ, че обещаното ще се случи
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

За да е успешно това правителство, регулаторните органи трябва да започнат да работят. Има един по-скандален въпрос. Тръгнаха да сменят председателя на Сметната палата, въпреки, че мандатът му не е изтекъл, защото разкри нарушения. Просто той е неудобен. Това заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от "Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Ние предложихме да има орган по номинациите, който трябва да оцени работата която е свършен от регулаторните органи.   

„Проблемът ни е следният - да не успеем да променим този модел и да направим оценка на работата. Те искат бързо да изберат нови ръководства. Те са им изтекли мандатите, но не ни ли трябва една по-дълга процедура, за да видим какво са свършили тези хора. Ние сме чакали две години, сега искаме за една седмица да ги сменим“, възмути се той.

ПП-ДБ обявиха при какви обстоятелства кабинетът "Денков-Габриел" ще подаде оставка

„Имаше нужда от това напускане днес. Ако ние направо сменяме ръководство, а не оценим обективно, имаме голямо различие в подхода. Ние, каквито ангажименти сме поели - ще си ги изпълним. Важно е да се спази дадената дума. За да бъдат изпълнени обещанията беше и нашата реакция днес. Ще оценим какво е правил всеки регулатор и на тази база ще изберем нов“, обясни Димитров.

„Процесът е много сложен в момента. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в по няколко теми си направиха плаващи мнозинства. Ние, каквото правим, го правим публично. Проблемът е, че е много ясно да си изпълняваш дадената дума. Беше поет ангажимент заедно да се оценяват регулаторите. Ако това не се изпълнява, как да продължим напред? Затова ще подпишем механизъм за гарантиране на реформи. Хората искат от нас резултати, да си вдигнем държавата на крака. Хората искат промяна на Конституцията и справедливост. В политиката е по-добре всичко да е ясно. Среща ПП-ДБ-ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще има“, увери Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

„Това, което правим в момента е гаранция за бюджета. Искаме гаранция, че обещаното - ще се случи“, каза още политикът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини