Терзийски от ПП: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане” бързат да сменят определени позиции в държавата

  • 23 юни 2023 12:03

  • 424
  • 0
Терзийски от ПП: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане” бързат да сменят определени позиции в държавата
© Булфото (архив)

„ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане” е „плаващото мнозинство”. Видяхте как Антикорупционния закон на ПП не мина. Виждате бързия ред, в който тези три партии бързат да сменим едни определени позиции, за да запазят своя властови ресурс”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски в студиото на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му е нужно да има съгласуване за имената на ръководителите на регулаторните органи. "Един регулатор има дълъг хоризонт на работа. Това са позиции, които ще определят развитието на България през следващите 5-7 г. Не може да допуснем избора на ръководство да стане задкулисно", каза Терзийски. 

Той обясни, че тяхната политическа структура има заседание на националните си органи в днешния ден. „България има нужда от стабилно правителство, то се приема много добре и навън. Има позитивни сигнали. Това управляващо мнозинство няма как да продължи да ръководи в парламента”, каза Терзийски.

Божанов от ПП-ДБ видя "мнозинствата на Шрьодингер" в ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"

На въпрос: „Кой управлява държавата в момента” Терзийски каза, че управлението е сложно. „Ние управляваме в конструкция с подкрепата на ГЕРБ. Те имат също толкова механизми за предлагане на кадри в това правителство, както и ние. Може би и Мария Габриел не успява да види колко бивши кадри на ГЕРБ се опитват намерят място. Ще управляваме с експерти, които могат да свършат работа – както за зам.-министрите, така и за регулаторите”, обясни депутатът от ПП-ДБ.

По думите му, за да работи този парламент, трябва да има принципно съгласие. „Да има ясен подбор, ясни критерии (за новите ръководители на регулаторните органи)".

Относно думите на президента Румен Радев, че той е главнокомандващ на държавата, Терзийски каза: „Очевидно г-н Радев е свикнал да управлява тази държава. Вярвам, че трябва да се намали напрежението. Не вярвам, че криейки се зад мним мир трябва да подкрепяме Русия. Има сериозно евроатлантическо мнозинство в парламента”. Според Терзийски в такава конфигурация реформата в съдебната система и промяната на Конституцията вероятно ще бъде много трудно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини