Депутатите изслушват днес министъра на енергетиката за споразумението между „Булгаргаз“ и „Боташ“

  • 23 юни 2023 06:45

  • 843
  • 0
Депутатите изслушват днес министъра на енергетиката за споразумението между „Булгаргаз“ и „Боташ“
©
Слушай новината Слушай новината

Депутатите ще започнат пленарното заседание с изслушване на министъра на енергетиката във връзка със споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ“, според приетата програма за работа на Народното събрание. Изслушването е по искане на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и депутати от ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“.

Преди редовния парламентарен контрол в програмата е и изслушване на министрите на околната среда и водите Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор и на здравеопазването Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на за състоянието на акваторията на Черно море вследствие на разрушената стена на язовир „Нова Каховка“ и предстоящия туристически сезон в България. Вносители са депутати от ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

В парламентарния контрол е предвидено да участват премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и министрите Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в, Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника, Богдан Богданов, Румен Радев, Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за, Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в, Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на и Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини