Цачева не била длъжна да информира Парламента за движението на субсидията

  • 22 юни 2011 11:18

  • 1056
  • 0
Цачева не била длъжна да информира Парламента за движението на субсидията
© Булфото

Това каза в своето лично обяснение председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 във връзка с твърденията на Михаил Миков, че тя е задължена да информира парламента.

"Вие манипулирате аудиторията с това, че аз лично съм задължена да следя", каза Цачева. Тя посочи, че чл.25 ал. 3 не е търпял промяна от 1 април 2005 г. и до момента два състава на Народното събрание не са обръщали внимание на този текст в Закона за политическите партии.

"При председателя на Народното събрание не постъпва информация и той няма задължение да следи какви средства постъпват от Министерство на финансите", категорична бе Цачева.

Текстът на закона гласи: „Държавната субсидия, отпускана на всяка коалиция по ал. 1, се разпределя между съставляващите я партии според коалиционно споразумение. При липса на коалиционно споразумение или промяна на членския състав на парламентарните групи на политическите партии или коалициите, образувани в резултат на последните парламентарни избори, държавната субсидия се разпределя, като се предоставя на политически партии, учредени преди парламентарните избори, които имат съдебна регистрация и сформирана парламентарна група, или на политически партии, към които независимите народни представители декларират принадлежност. Министерството на финансите превежда дела от субсидията за всяка партия в посочена от нея сметка”.

Последвайте канала на

1056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини