Цачева обеща уседналостта да не надхвърля 6 месеца

  • 14 май 2011 21:42

  • 917
  • 0
Цачева обеща уседналостта да не надхвърля 6 месеца
©

Народното събрание ще изпълни изискването срокът за уседналост за участие в изборите да не надхвърля 6 месеца. Това заяви в Кърджали председателят на парламента Цецка Цачева, предаде БНР.

Според нея, тази мярка не може да спре изборния туризъм, ако партиите нямат воля да пресекат порочната практика.

За да гласува на местния вот, българският избирател трябва да е живял на съответното място през последните 6 месеца. Това ще бъде записано в текстовете в Изборния кодекс, които депутатите приеха на първо гласуване след решението на Конституционния съд.

В предишния вариант срокът на уседналостта беше 10 месеца. В Кърджали Цецка Цачева обясни как ще се гласува: „В рамките на нормите ще има принцип на уседналост, но той няма да бъде повече от 6 месеца.

Аз съм убедена, че само с правила, без да има воля да се преустанови с тази негативна практика, чисто български патент, няма как да се случи. Да възпитаваме в хората недопускане на гласуване, по начин, по който бяхме свидетели в последните няколко вота.

На Празника на баницата, Цецка Цачева опита от почти всички видове на родопския специалитет и призна: „Постната пица беше за миналата година. Сега вече можем да си позволим зелник, баница с коприва, лучник и други вкуснотии, които домакините на кърджалийско с много любов са приготвили за този уникален празник”.

На фестивала в Кърджали бяха показани над 170 вида баница, баклава и сладкиши.

Последвайте канала на

917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини