Цецка Цачева на аудиенция с Бенедикт ХVІ

  • 23 май 2011 07:06

  • 2571
  • 0
Цецка Цачева на аудиенция с Бенедикт ХVІ
©

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 и водената от нея делегация ще имат аудиенция при Негово Светейшество папа Бенедикт ХVІ.

Председателят на българския парламент ще проведе разговор на четири очи с Светия отец. След срещата официалната ни делегация ще разговаря с държавния секретар на Ватикана Н. В. Пр. кардинал Тарчизио Бертоне.

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще подари на Негово Светейшество папа Бенедикт ХVІ бронзова склуптура на Йоан Кръстител.

Пластиката е дело на Александър Пройнов - АПЕР. Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 ще подари на папата и платно на художника Павел Митков, изобразяващо Храм-паметника „Св.Александър Невски”.

В 16.00 часа председателят на парламента ще се срещне с председателя на Камарата на депутатите Джанфранко Фини.

Председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е начело на българската официална делегация на традиционните чествания на 24 май във Ватикана и Рим. В състава на делегацията са заместник-председателите на парламента Христо Бисеров и Павел Шопов, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Тодор Димитров и народните представители проф. Андрей Пантев и Йордан Бакалов. В делегацията са включени членове на правителството, представители на Светия Синод на Българската православна църква, на

Католическата църква, изявени български учени и културни дейци.

В 9.40 часа на 24 май – Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, председателят на парламента и водената от нея делегация ще се поклонят на гроба на Св. Кирил в базиликата “Сан Клементе” в Рим и ще присъстват на молебена, който ще бъде отслужен там. По-късно председателят на Народното събрание ще положи венец на българската плоча в базиликата “Санта Мария Маджоре”, където са получили официално признание славянските книги.

Българската делегация ще посети и храма “Св. Св. Викентий и Анастасий”, използван за служение от българската православна общност в Рим. По време на визитата си в България от 23 до 26 май 2002 г. папа Йоан Павел ІІ обяви, че Светият престол предоставя храма на българската общност.

Последвайте канала на

2571 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини