Гьоков (БСП): Тагарев да каже влизаме ли директно във войната

  • 21 юни 2023 21:01

  • 2768
  • 0
Гьоков (БСП): Тагарев да каже влизаме ли директно във войната
©
Слушай новината Слушай новината

Военният министър обяви, че България ще предостави нова помощ и въоръжение за Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14111

"Искаме да кажат пред българския народ какво правим - влизаме ли директно в тази война. Оставете военната помощ с 1 млрд. куршуми, прокрадват се идеи за изпращане на жива сила - лекари и санитари, така се почва. Започваме да набираме доброволци, не вярвам да има кадрови военни, които да отидат доброволци", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България само губи с назначаването на Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за за военен министър. 

"Неговите убеждения ни водят в открито влизане във военния конфликт. Този човек не е човекът, който е нужен на България в такава военна ситуация, наричат ги "ястреби" в натовските държави", добави Гьоков. 

Тагарев ще си говори с президента "когато го покани", потвърди, че изпращаме военна помощ за Украйна

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков беше категоричен, че по времето на четворната коалиция, с министър на икономиката Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла пряко оръжие на Украйна.

"Ако по някакъв начин Корнелия Нинова беше подписала износ на оръжие за Украйна, досега щяха да бъдат извадени и развети публично тези документи", добави Гьоков.

Бившият социален министър подчерта също, че никой не говори за мир.

"Защо се наливат и боеприпаси и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни възможности?", попита гостът.

Гьоков коментира, че заради "ината на служебното правителство" още нямаме редовен бюджет за 2023 г.

"Ние сме се забили в тези 3% като самоцел, хубаво е да няма огромен дефицит, но да не е за сметка на обикновените хора. Не се повишава разходната част, заплатите няма да бъдат увеличени", каза още Гьоков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини