Лорер: Кандидат съм за еврокомисар, няма да нарушим баланса на половете

  • 21 юни 2023 09:31

  • 1623
  • 0
Лорер: Кандидат съм за еврокомисар, няма да нарушим баланса на половете
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава ще бъде един от двамата кандидати за еврокомисар на България. Решението на премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С е и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на да излъчат кандидат, предаде Нова тв.

За сега от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са коментирали кой ще номинират. Не е изключено това да е Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по.

"Равенството на половете е изключително важно, в България се радваме да живеем в общество, където това е факт от много време - и в политиката и в бизнеса, жените са много ярко представени. Важно е да се знае, че ЕК започна с отношение 15 на 13. По средата се наложи Ирландия да замени своя еврокомисар мъж с жена. Дали да бъде избран мъжа за представител на България, това отново ще бъде съотношението, в което комисията е започната. Така че нямаме никакъв проблем", коментира Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава от кулоарите на НС. 

"Назначаването на номинация за еврокомисар е прерогатив на премиера. Той е преценил, че и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и ПП-ДБ трябва да дадат по една номинация", изтъкна още Лорер.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини