Даниел Лорер: Акад. Денков и МС ще излъчат българската кандидатура за еврокомисар

  • 09 юни 2023 13:33

  • 886
  • 2
Даниел Лорер: Акад. Денков и МС ще излъчат българската кандидатура за еврокомисар
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Изключително важно е България да има отново еврокомисар, защото има още година и половина от мандата на тази европейска комисия и не може суверенна държава членка на ЕС да не бъде представена в комисията, където се решават съдбините на Европа. 

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава, който коментира ситуацията около бъдещия еврокомисар от България. 

ЕК ще поиска официално от България да номинира нов еврокомисар

"Най-вероятно е на България да бъде отреден същия ресор, но това вече е в прерогативите на Урсула фон дер Лайен. Тя ще прецени. С ГЕРБ не сме коалиция. Ние сме една конструкция, която ще опитаме да издържи най-дълго, за да изведем България на правилния път. Акад. Денков и МС ще излъчат българския кандидат за еврокомисар и кандидатурата ще бъде подадена към ЕК", добави той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.06.17 | 23:29

2
И ти ли се гласиш за... комисар бре, глист малоумен?!?
мечтател

2023.06.09 | 22:43

1
тоя и той политик, що не ги сложим в една ракета и да ги изстреляме тия от ПП, та да станат космонавти

Добави коментар

Водещи новини