Депутатите избраха Борисов за член на комисията по външна политика

  • 21 юни 2023 09:26

  • 2511
  • 0
Депутатите избраха Борисов за член на комисията по външна политика
© Булфото (архив)

От парламентарната група на БСП поискаха министъра на отбраната Тодор Тагарев днес да бъде изслушан в Народното събрание заради информации в публичното пространство, че България ще изпрати медицински кадри в конфликта в Украйна.

От трибуната на парламента Борислав Гуцанов осъди решението на кабинета "Денков" да включи страната ни в общата европейска инициатива за предоставяне на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна.

„Това нормално ли е?! Инициатива за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора? Всичко, за което предупреждавахме от БСП, вече е факт – коалицията на омертата се оказа и коалиция на войната. Не снаряди, а мирни преговори и диалог са ключът за разрешаването на военния конфликт в Украйна“, посочи още социалистът.

Зам.-министър Запрянов: България се включва в инициативата за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна

Вчера стана ясно, че ЕС е готов да предложи втори пакет помощ за Украйна в размер на 50 млрд. евро. Българското правителство се готви също да предостави помощ, без тази тема да е била дискутирана в Народното събрание. Ако България се включи към тази помощ, това означава, че всеки гражданин на ЕС ще дава по 27 евро на година за патрони, снаряди и бомби. Това ще струва милиони евро от бюджета на България. Не сме убедени, че българските граждани ще бъдат съгласни с това, дори смятаме, че ще има сериозен отпор, предупреди Гуцанов.

По предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова парламентът освободи Вежди Рашидов като член на комисията по външна политика и избра на негово място Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г със 121 гласа "за". С друго решение Рашидов стана член на комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите със 147 гласа "за".

По предложение на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" като член на Комисията по туризъм бе освободен Искрен Арабаджиев от ПП-ДБ, на негово място влезе съпартиецът му Веселин Недев.

От Комисията по културата и медиите бе освободен Йордан Терзийски (ПП-ДБ), на негово място е Росица Пандова-Йовкова(ПП-ДБ).

За член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление бе гласуван Радослав Василев от ПП-ДБ.

Парламентът избра Искрен Арабаджиев за член Комисията по бюджет и финанси. 

За членове на  Комисията по въпросите на Европейския съюз бяха одобрени Кирил Петков и Радослав Василев от ПП-ДБ.

Бойко Рашков (ПП-ДБ) попълни Комисията по правни въпроси.

Народното събрание (НС) освободи Константин Бачийски (ПП-ДБ) от Комисията по транспорта и съобщенията, на негово място определи  Веселин Недев.

Бойко Рашков бе освободен като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, на негово място бе избран Константин Бачийски.

От Комисията по околната среда и водите бе освободен Петър Кукленски, на негово място е Йордан Терзийски.

Комисия по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта бе попълнена от Петър Куленски.

За член на Комисията по образование и наука бе избран Бюнямин Хасан.

Последвайте канала на

Novini.bg
2511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини