Румен Радев: Нека да си отговорим на въпроса каква България искаме

  • 20 юни 2023 09:50

  • 2262
  • 0
Румен Радев: Нека да си отговорим на въпроса каква България искаме
© NOVINI.BG

Държавният глава Румен Радев участва в откриването на международния форум „Зеленият преход в страните от Централна и Източна Европа 2023“ на 20 юни.

Фокусът на мащабната конференция, която се провежда за трета поредна година у нас, е поставен върху свързаността и сътрудничеството на държавите от Централна и Източна Европа в прехода към зелена икономика и устойчиво развитие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Председателят на НС Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети също участва в събитието. 

Конференцията бе открита от Гергана Паси. 

Президентът заяви, че е горд с второто си участие в тази конференция. Той напомни, че няколко важни играча има в това страната ни да премине през зелен преход. Държавният глава не пропусна да спомене, че COVID, галопиращата инфлация и войната в Украйна са оказали голямо влияние на зеления преход. "Трябва заедно да търсим отговор на въпроси: Каква искаме да бъде България? Как да постигнем баланс?", заяви Радев. 

"Когато говорим за конкурентноспособност, винаги се сещаме за енергетиката", напомни той и поясни: "Затова трансформацията в енергетиката е много важна". 

Президентът коментира какво сме преживяли заради войната в Украйна. Първо, припомни той, е бил шокът, после двустранното развитие.

Радев съобщи, че в България са наистина най-ниските цени на горивата.

Горивата не само няма да поскъпнат, но може и да поевтинеят

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на припомни кое е най-голямото предимство на България - географското разположение. 

Държавният глава отчете, че вече почти няма кола в Европа, в която да няма част, произведена в България.

Според него е съвсем логично страната ни да е водеща на Балканите в производството на батерии за коли.

Имат ли бъдеще електрическите коли и ще се стигне ли до забрана на дизеловите?

Той напомни как страната ни се е превърнала в привлекателна точка за министрите на енергетиката, предаде репортер NOVINI.BG.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2262 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини