Слабаков: Голям проблем има с медийния диктат

  • 19 юни 2023 09:58

  • 2314
  • 0
© Bulphoto/ архив

Евродепутатът Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и коментира в Страсбург пред NOVINI.BG медийната среда не само в България, но и в цяла Европа.

Той напомни пак, че тя не е здравословна не само в страната ни.

Слабаков обясни, че се цели да влезе в сила една регулация, чрез която да се разкрие кой стои зад медиите и журналистиката така да стане независима.

Той уточни, че голям проблем днес е медийният диктат – не политиците диктуват на медиите, а медиите на политиците.

Това започва да става много тревожно, защото зад медиите стоят едни групировки обикновено“, каза той. Според него е задължително да се изсветли какво е финансирането на медиите. В България СЕМ по принцип трябва да извършва подобна регулация, но сега и нов европейски орган ще изпълнява такава функция, разкри евродепутатът. За съжаление, обаче Европейската комисия цели да приватизира този европейски орган, стана ясно от думите на Слабаков.

„Аз съм против това“, обяви той.

По думите му, всички медии трябва да са под шапката на СЕМ.

Припомняме ви, че в момента сайтовете не подлежат на контрол от СЕМ.

„Това трябва да се реформира“, смята Слабаков.

Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и не пропусна и коментарите за новия министър на културата Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в.

Той изрази надежда, че ще има пари за култура в страната ни и заяви, че не ЕС не дава пари на България, а може би всичко опира до вид мързел. „Франция взима невиждани пари“, коментира той. Евродепутатът поясни, че няма нищо сложно в това да се искат пари, просто трябва да има проекти.

Имат ли бъдеще електрическите коли и ще се стигне ли до забрана на дизеловите?

Цялото интервю с евродепутатът Андрей СлабаковАндрей Слабаков Андрей Слабаков е роден на 13.08.1960 година в София. През 1984 г. завършва ВИТИЗ, специалност "Кино и пред NOVINI.BG може да гледате и ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
2314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини