Министърът на културата: Ще искам повече пари, но трябва да има готови планове

  • 20 юли 2023 10:12

  • 122
  • 0
Министърът на културата: Ще искам повече пари, но трябва да има готови планове
© Булфото (архив)

Ще искам повече пари. Асен Василев ми каза, че няма проблем да дадем повече, но трябва да представим точни, ясни и готови планове, които са в полза на обществото, каза министърът на културата Кръстю КръстевКръстю КръстевКръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на културата в в първото си телевизионно интервю.

„Този пост е нова територия, исках да видя за какво става въпрос на другите етажи“, каза той.

Министър Кръстев откри изложба на студенти от НХА

По думите му преди е бил по-скоро опозиционно настроен към властта, а сега се е озовал от обратната страна.

„Трябва да успокоим системата. Тези хора заслужават и нашето доверие, и усилието да им помогнем. Когато човек е свободен, тогава може да върши работата си добре“, каза Кръстев.

По думите му са нужни точни, ясни и разписани подробно проекти, които да бъдат представени на властта, за да се отпуснат още средства.

„Това правителство е много съпричастно с проблемите на културата. Ние трябва да намерим резервите, където ги има“, каза Кръстев.

„Народният театър е голямата ми болка и рана в душата. Той трябва да е камертон за българската култура и изкуство. Ще проверим отново целия случай“, каза Кръстев относно конфликтите в най-големия театър у нас.

„Моето мнение е, че това е един вътрешен проблем, който трябваше да бъде решен още в началото. В тези среди понякога избухват неочаквани скандали, които могат да намерят своето решение само с диалог“, каза още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
122 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини