Политологът Мирослав Севлиевски: Имаме лимонена коалиция

  • 25 май 2023 08:34

  • 1233
  • 1
Политологът Мирослав Севлиевски: Имаме лимонена коалиция
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Ще могат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да управляват заедно и какви са очакванията от проектокабинета "Денков-Габриел"? Отговори на тези въпроси в студиото на „Здравей, България” финансистът Левон Хампарцумян, политологът и бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„Имаме лимонена коалиция. Всички, които участват в нея, са с лимон в устата. Така ще изкарат целия си мандат. Което е хубаво за народа. Дали е горчиво в устата на политиците – за народа е без значение. Важен е резултатът за народа. За едни той ще е много горчив, за други по-малко горчив, за трети може и да е сладък. Това каза Мирослав Севлиевски в ефира на Нова телевизия за коалицията между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ.

Доц. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат обясни, че когато определени политически действия са продиктувани от тежка необходимост, то не трябва да ги порицаваме.

„Най-голямото първо препятствие може би ще е как ще се съхрани тази коалиция след местните избори, където ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще загуби много позиции. Трябва да сме доволни, че политиците дадоха изход от кризата“, заяви той.

„Аз се придържам към максимата, че когато определени политически действия са продиктувани от тежка и желязна необходимост – те не трябва нито да бъдат порицавани, нито възхвалявани. Просто беше направено необходимото. По-скоро бих казал браво за формулата, която е оригинална. И ще е добре, ако българската демокрация я включи в своите прецеденти. това е напълно възможно. Оттук нататък ме интересува повече как ще функционира, какви компромиси ще бъдат правени при приемането на бюджета и как точно ще се съхрани тази коалиция след местните избори, където ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в със сигурност ще загуби позиции”, добави още той.

Нинова: ГЕРБ използваха разговорите си с БСП, за да се пристискат ПП и ДБ

„Виждам много силни негодуващи гласове от една или друга партия, но това са разумни съмнения“, добави доц. Малинов.

Банкерът Левон Хампарцумян заяви от своя страна, че е все едно как ще наречем тази коалиция.

„Това е възможност да се прекрати служебното правителство и да се свършат много неща. Колко устойчиво ще е няма никакво значение, тъй като може след няколко години нито ПП, нито ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да ги има. Трябва да вървим напред. Това не са свръх задачи, които правителството трябва да свърши“, обясни още банкерът.

„Не сме в ситуация, в която трябва да драматизираме. Трябва да се дадат 100 дни на това правителство, да се види как ще заработи“, каза доц. Малинов.

 

Според него нещата ще се успокоят.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.25 | 09:17

1
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини