Илияна Йотова: В момента всичко е в ръцете на политическите партии и парламентарните групи

  • 12 май 2023 13:55

  • 339
  • 1
Илияна Йотова: В момента всичко е в ръцете на политическите партии и парламентарните групи
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Надявам се да има редовно правителство и в момента всичко е в ръцете на политическите партии и парламентарните групи. Вчера мина един кръг от преговори и днес ще видим какъв ще бъде резултатът с втората политическа сила. Това коментира пред журналисти в Пазарджик вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , по повод предложението на ГЕРБ- СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за съставяне на правителство.

Предложението на партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е да има кутийки, да има квадратчета, но ако питате мен, това не е сериозен подход, но може би този път несериозното ще стане сериозно, добави Йотова.

По думите ѝ обявените от ГЕРБ- СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на приоритети са "изказани твърде общо и твърде рамково". Ние живеем повече от две години в политическа криза и аз като български гражданин се надявам, че следващото правителство ще бъде доста по-конкретно, както в ангажименти и решения, така и в срокове. Това вчера ми се видя една обща рамка, без да се каже в каква посока, например, ще бъде гласуван бъдещият бюджет, посочи още вицепрезидентът.

Според Йотова "не е добър сигнал, че днес отново не бяха избрани ръководства на парламентарните комисии". Това според нея "означава, че бюджетът в скоро време няма да влезе за разглеждане". Всичко това са сигнали, които не са особено оптимистични, добави тя.

Вицепрезидентът Йотова разговаря с Българския патриарх Неофит

Що се отнася до главния прокурор, подобни резки движения понякога ми приличат на примамка- едно сиренце за мишленце, каза още вицепрезидентът.

В Пазарджик Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , бе официален гост на церемония за тържественото връчване на знамето на XVIII ученически гвардейски отряд. Събитието се провежда под патронажа на президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
339 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.12 | 15:01

1
Свинкя

Добави коментар

Водещи новини