Президентът Румен Радев щe участва в откриването на завод в Джебел

  • 10 октомври 2023 07:16

  • 1098
  • 3
Президентът Румен Радев щe участва в откриването на завод в Джебел
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на щe участва в откриването на нов високотехнологичен завод на водеща компания в машиностроенето в Джебел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Радев ще се срещне с представители на ръководството на дружеството, ще разгледа производствената база и ще произнесе слово.

Преди това президентът ще разгледа завода на компанията в Кърджали. Компанията е специализирана в проектирането и производството на хидравлични цилиндри с широко приложение в машинопроизводството за селското стопанство, строителството, автомобилостроенето.

В нея към момента са заети близо 600 души, а с откриването на новия завод се очаква да бъде разширен обемът на производство, да бъде внедрено ново оборудване и технологии, и да бъдат открити нови работни места.

Община Кърджали има амбиции да реализира европейски проекти за над 607 млн. лева през следващия програмен период, каза Надя Цветкова, началник отдел "Стратегическо планиране и управление на проекти".Тя коментира, че приоритетите са образование, туризъм, бизнес и икономическо развитие. Относно реализирането на проектите по новия програмен период Цветкова изрази мнение, че държавата може да намери начини за облекчаване на административната тежест.

Последвайте канала на

Novini.bg
1098 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.10 | 11:54

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.10 | 07:37

2
Измекяр.
????

2023.10.10 | 07:23

1
КЪДЕ е ЮМРУКЪТ Г-н ПРЕЗИДЕНТ ???? КОИ са МУТРИТЕ Г-н ПРЕЗИДЕНТ ????

Добави коментар

Водещи новини