"Възраждане": Спряхме безумна наредба, която щеше да се стовари върху бизнеса

  • 05 май 2023 14:54

  • 2077
  • 4
"Възраждане": Спряхме безумна наредба, която щеше да се стовари върху бизнеса
© Novini.bg

Искаме да дадем гласност на един проблем, който беше предизвикан от Министерството на финансите преди малко повече от един месец във връзка с една поднормативна норма, която бяха поставили на обществено обсъждане и която касаеше приключването на всички счетоводни фирми, респективно касаеше разходите на всеки един частник, който трябва да плаща за счетоводни услуги. Това каза на брифинг в кулоарите на парламента депутатът от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Цончо Ганев, предаде репортер на Novini.bg.

Става дума за поредна административна тежест, която щеше да се стовари върху бизнеса - безумна наредба, за която всички счетоводни асоциации дават отрицателно становище, заяви Ганев.

Счетоводните асоциации се обръщат към някои от парламентарнопредставените партии, които не им обръщат никакво внимание. В крайна сметка ние от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" разбрахме за този проблем и инициирахме среща с всички счетоводни асоциации. След като имахме работна среща с тях и след като обсъдихме всичко, поканихме министър Велкова на работна среща, за да обсъдим всичко, което стана, добави той.

Искам да ѝ благодаря, защото тя показа диалогичност и че може да има чуваемост от страна на държавата в нейно лице. Тя е направила работна среща, направила е всичко необходимо. Още днес има бърза реакция на Министерство на финансите и тази наредба е спряна. По молба на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" бизнесът ще бъде вкаран в работни групи, за да може тази наредба да се прецизира и да бъде защитен фискът, както и най-доброто решение по отношение на бизнеса, заяви депутатът.

МФ ще търси консенсус за подобряване прогнозирането и анализите на приходите от ДДС

Имаме нагледен пример как и в нефункционално работещ парламент можем да свършим полезна работа по отношение на реалния бизнес, по отношение изпълнителната власт да бъде спряна да не взема решения, които утежняват и без това тежката административна тежест по отношение на всички регулации норми и поднорми. Това решение касае всеки един бизнес, посочи още Цончо Ганев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2077 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Трябва

2023.05.06 | 10:42

4
Някой да спира американските наредби в парламента.ППЕТКОВ Е КАНАДСКИ ОХЛЮВ ЗАВЪРШИЛ ШКОЛАТА НА КЛАУС ШВАБ В ШВЕЙЦАРИЯ ТАМ СА БИЛИ КИМ ЧЕН ,ПУТИН И ДР.НЕНОРМАЛНИЦИ!!!ПП СА 100% АМЕРИКАНСКО ШПИОНСКА ПАРТИЯ!НЯМА КАК ПАРТИЯ НА 1Г ДА ИМА ТОЛКОВА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ,КАТО И НА ТЯХ ИМ ИЗКАРАХА ЗАДКУЛИСНИТЕ ЦИГАНИИ.
Куку

2023.05.06 | 10:32

3
Тези кой ги брой.
Куку

2023.05.06 | 10:32

2
Тези кой ги брой.

2023.05.05 | 16:36

1
защо не спряхте и новите промени в ЗУЕС!?!? служебното правителство вече си превишава правата! чие лоби обслужват и че не работят за доброто на хората, е ясно и на малките деца!

Добави коментар

Водещи новини