Владислав Панев (ПП-ДБ): Важно е да има бюджет, няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ

  • 19 април 2023 18:45

  • 652
  • 7
Владислав Панев (ПП-ДБ): Важно е да има бюджет, няма да подкрепим кабинет с мандат на ГЕРБ
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Важно е да има бюджет за тази година. Това обсъдихме днес с ГЕРБ - СДС. За нас най-важното е да няма повишаване на данъците и постигнахме съгласие по тази тема. За нас приемането на бюджет няма общо с формирането на редовен кабинет. Ние сме готови да почнем да работим по бюджета още другата седмица, след като той бъде внесен от служебното правителство.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от коалицията "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП - ДБ) Владислав Панев, който коментира днешните разговори с ГЕРБ - СДС по темата за бюджета. 

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ решиха дали ще има ръст на данъците

"Работата на парламента е да приеме бюджет, по който после дори и служебният кабинет да работи. Все пак се надявам, че по бюджета за 2023 година ще работи редовно правителство. Пак ще повторя, че имаме единна позиция, че няма да подкрепим първия мандат с участие на ГЕРБ - СДС. Утре ще има консултации при президента и там ще му кажем точно това. Явно Радев действа различно от предишния парламент и още другата седмица ще бъде връчен първия мандат. За мен една идея забавяне на връчването на мандатите ще свърши работа, но президентът си решава. Ние сме готови да съставим правителство на малцинството с втория мандат. Смятам, че правителство с ясни разписани приоритети и срок на действие е напълно възможно. Много са темите, по които има съгласие между партиите в парламента - Шенеген, еврозоната, плана за възстановяване. Тези теми са важни не за да се отчетем пред Брюксел, а за да реформираме България. Едно такова правителство съвсем спокойно може да работи до евроизборите догодина и да изпълни тези приоритети. Ние ясно сме обещали на нашите избиратели, че няма да правим коалиция с ГЕРБ и изпълняваме обещанията си", повтори той. 

Румен Радев стартира консултациите за кабинет

"В доста напреднали преговри сме с ПП за местните избори. В столицата преговаряме и със "Спаси София". Има достатъчно кандидатури за местните избори, но ще ги обявим, когато финализираме напълно преговорите и изчистим стратегията си за местния вот. Решението на служебното правителство да се спре вноса от Украйна е вредно. Всчико трябва да се гледа стока по стока и да има диференциран подход. Днешното решение ще повлияе в лош аспект на инфлацията. Може да поискаме ревизия на това решение, ако излъчим редовен кабинет. Няма как да поставяме каруцата пред коня. Не сме обсъждали фигурата на евентуален бъдещ премиер. За мен премиерът трябва да носи ясна политическа отговорност и да бъде излъчен от партиите в нашата коалиция. Премиерът трябва да е политик и да е доказал, че може да работи за България", разкри Панев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
652 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
тнвм

2023.04.24 | 07:08

7
Само като те видя Владиславе и пред мен изниква онази снимка, на която си се ухилил като пача и угоднически!

2023.04.20 | 06:15

6
ВЪОБРАЖАЕМАТА КОАЛИЦИЯ ГРОБ-ПП НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ,ТАКА,ЧЕ ОПГ ГЕРБ ДА СИ ПРАВЯТ ХАРТИЕНАТА КОАЛИЦИЯ!

2023.04.19 | 23:49

5
Точно с това няма ще изчезнете.

2023.04.19 | 19:38

2
Сега може и да направите кабинет.Премиер от ПП ДБ за 6 м после от ГЕРБ СДС за 6 месеца.Защо не.

2023.04.19 | 23:39

4
Може и всичките 240 депутати да се изредят за премиери за по 6 дни,тъкмо ще си изкарат пълния мандат.Идиоти.

2023.04.19 | 20:50

3
Никой не вярва вече на ПП педалите ! Асен , двуфазния кокорчо и просто Киро лъжеца с право бяха определени като шарлатани от президент РАДЕВ ! Дори една Тиква се държи по - адекватно ! ДОЛУ ГЕРБ и ПП - педали ! САМО ВЪЗРАЖДАНЕ !
Емѝ...

2023.04.19 | 18:55

1
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

Добави коментар

Водещи новини