Политолог: Отговорността за избор на председател на НС и редовен кабинет е изцяло на ГЕРБ

  • 12 април 2023 18:00

  • 993
  • 4
Политолог: Отговорността за избор на председател на НС и редовен кабинет е изцяло на ГЕРБ
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Ротационно председателство се прави при големи коалиции. Днешното предложение за ротационна смяна на председателя на Народното събрание (НС) е много странно.  

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който коментира първия работен ден на 49-о НС и неспешния опит да се избере председател на парламента.  

Дежа вю: Депутатите не избраха председател на НС, продължават с опитите утре

"Не очаквах днес да се стигне до същата ситуация като в предходния парламент. Тук отговорността е изцяло на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които не са провели консултации с другите партии относно избора на Росен Желязков. За мен днешните действия на партиите са някакви демонстрации на тактики от страна на партиите, но време за тактики няма. Всичко е в ръцете на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, защото те са първата политическа сила и отговорността е тяхна. Днес не видях формирането на някакво парламентарно мнозинство. Странно е, че се проведоха само разговори между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП - ДБ). Другите партии не са участвали в тези разговори. Явно това е някакъв опит за формиране на приоритетите на 49-о НС, независимо колко дълъг ще е неговия живот. Днешният ден беше много странен. Не изключвам възможността и партиите да правят демонстрации към президента, заради неговото бързане да свика НС", добави той.  

ГЕРБ и ПП-ДБ не се разбраха за председател на парламента

"Трябва да се сформира редовен кабинет. Трябва да има работещ парламент, който да приеме изключително важни закони. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които са първа политическа сила, трябва да положат всички усилия това да се случи. Провеждането на избори през 2-3 месеца ще е много рискова за традиционните партии. Честите избори могат да доведат до ръст на гласовете за партии като "Взъраждане" и ИТН. Идеята служебното правителство да стане редовно е несериозна и няма как да се реализира. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да поемат отговорност и да предложат кабинет. Цяла кампания от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в повтаряха, че са готови да решат проблемите и да носят отговорност. Председател на НС и кабинет могат да бъдат избрани без гласовете на ПП - ДБ. Борисов иска да управлява с тях, за да смени имиджа си. Един такъв коалиционен кабинет ще е изключително вреден за ПП - ДБ. Те ясно заявиха, че няма да се коалират с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и сега отстояват позицията си", категоричен бе доц. Любенов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
993 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.04.13 | 01:09

4
Отговорността да има правителство е на ВСИЧКИ партии. Проблема е че за Герб и ПП няма алтернативи. Герберастията не иска да управлява официално с ДПС само задкулисно или с Израждане, ПП не иска с ДПС, Израждане и Герб. Няма как ГЕРБ и ПП да се заобиколят в тоя формат. Най-гадното е, че и за избирателя който не е малоумник няма алтернативи - ПП или Герб

2023.04.12 | 23:29

3
Давай Коце! България те обича!
Г

2023.04.12 | 18:32

2
Подъл долен комунис

2023.04.12 | 18:21

1
ГЛУПОСТИ! отговорността е на парламентарните шарлатани в парламента! мнението на псевдо навъдили се политолози е некомпетентно, строго лично, манипулиращо. Време е да вземем тоягите и да започнем вкупом с депутатите и политолозите да овършеем гърбините им. От вас полза няма!

Добави коментар

Водещи новини