Нинова отново скочи на президента и заяви: Хората искат стабилност, сигурност и да живеят по-добре

  • 12 април 2023 11:35

  • 2788
  • 11
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От името на коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" пожелавам дълъг живот и добре свършена работа на 49-о Народно събрание (НС).

Това каза лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, която прочете декларация в първия работен ден на новия парламент.  

"Проведохме много срещи с хората по време на предизборната кампания. Всички те искат стабилност, сигурност и да живеят по-добре. Това е нашата задачата и не можем да продължаваме повече по начина, по който действахме последните две години. НС трябва да е решение на проблемите, а не част от тях. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще се съсредотичим върху пет основни задачи в началните месеци на парламента. Първата задача е приемане на бюджет. Г-н президент, направихте голяма грешка, като не внесохте бюджет миналата година. Тогава не ни чухте и сега ще трябва да слушате г-н Борисов, който каза - или ме подкрепяте за правителство, или оставаме без бюджет. От липсата на бюджет ще страдат абсолютно всички. Ние сме за социален бюджет, който защитава най-бедните и онеправданите. Ние няма да подкрепим бюджет, който увеличава данъците, замразява доходите и премахва социалните прибодивки, приети от последния редовен кабинет. Минималната заплата трябва да се увеличи, пенсиите трябва да се преизчислят, безплатни учебници и лекарства за всички деца", обяви Нинова.  

Нинова скочи на служебния кабинет заради великденските добавки

"Втората задача е да бъдат приети законопроектите за плана за възстановяване. В миналия парламент се предлагаха лобистки закони, които нямаха нищо общо с плана и защитаваха частни интереси. Надявам се в този парламент това да не се случва и да приемем истински и работещи закони", призова тя. 

"Трето - борбата с корупцията и съдебната реформа. Това е въпросът на въпросите. За съжаление паралелната държава продължава да съществува. И при това служебно правителство се краде безогледно. Има десетки сигнали за корупция, които отлежават в прокуратурата. Докато няма истинска и дълбока съдебна реформа, няма как да се случат нещата. Ние ще подкрепим такава реформа, а не реформа стани да седна", категорична бе Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

"Четвъртият важен въпрос е Шенген. България е равна на всички европейски държави. Ние смятаме, че неприемането ни в Шенген е лицемерие. България е изпълнила всички критерии за членство в Шенеген и смятам, че всички в тази зала сме на една позиция по темата", каза още Нинова. 

"Петият въпрос е за войната и мира. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е за неутралитет по отношение на войната в Украйна. Ние сме против изпращането на оръжие в Украйна и недай си Боже жива сила. Ние сме за мирно и дипломатическо решаване на този конфликт", разкри тя. 

"За да се случат всички тези неща, трябва да има работещ парламент и кабинет. Всичко зависи от нас. На ход е първият. В последните години опитахме всичко и вече нямаме право на грешен ход", завърши лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2788 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
ИДЕЯТА ЗА МАЙКА ВИ

2023.04.12 | 15:21

11
ПАЧАВРАТА Л АЙ НАРИЯ УМРЕ! С ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ОБЩОТО У НЕКОЛКО САМО ДЖОБЧЕТА :) Е СА СИ Я Е БЕТЕ МАЙКАТА В ГЪ ЗЪ!
ИДЕЯТА

2023.04.12 | 15:00

10
ЗА СТАБИЛНА Г О В НАРИЯ ОБСЛУЖВА САМО ТИЯ ДЕТО ОТКРАДНАХА ОБЩОТО И НЕМА КАК ДА ГО ИЗКАРАТ В ЧУЖБИНА :)
БАЧКЕРИТЕ

2023.04.12 | 14:59

9
ИМАТ СТАБИЛНОСТ И СИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ В ЧУЖБИНА :) ВИЕ АЛЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ С ВИ НИ МУ МИСЛЕТЕ! :) Е У ГЕРМАНИЯ ИДЕТЕ ДА ИМ КАЖЕТЕ, ЧЕ ИСКАТЕ ДА ГИ УПРАЛЯВАТЕ, А ТЕ ДА БАЧКАТ :)

2023.04.12 | 13:55

8
Ти го избра тоя чорап, ти го пробита и втория път. От какво се оплакваш червена говноядке?
пенсионер

2023.04.12 | 13:32

7
К-У-Р-И съвсем е изпушила! наистина трябва да си ходи в крушовица. К-У-Р-И, ти няма да станеш евродупетат, а поне си купи билет за влака за село, че щяли да поскънат!

2023.04.12 | 13:32

6
К-У-Р-И съвсем е изпушила! наистина трябва да си ходи в крушовица. К-У-Р-И, ти няма да станеш евродупетат, а поне си купи билет за влака за село, че щяли да поскънат!

2023.04.12 | 13:32

5
К-У-Р-И съвсем е изпушила! наистина трябва да си ходи в крушовица. К-У-Р-И, ти няма да станеш евродупетат, а поне си купи билет за влака за село, че щяли да поскънат!

2023.04.12 | 13:25

4
Гжо Нинова ти ли говориш за стабилност.Лично ти прие хартиената бюлетина за 1 мл лв и съсипа цяла България.Лично ти доведе до този хаос в страната.Ще одговаряш.
Да

2023.04.12 | 12:17

1
Нинова, ти години на ред си част от политическия елит в страната! Ти с какно допринесе, българинът да живее по-добре?
Петър Георгиев

2023.04.12 | 12:40

3
Нема брат . При ПП-та Дб-та БКП-та не чакай и една плочка да ти сложат . Виж за сметките е друго и да си вдигат заплатите , да им плащаме 5-ти избори . Там може . Ама за една плочка да чакаш от тия ? .....
Няма как да си евроатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.04.12 | 12:26

2
НИНОВА, ТИ ИМАШ ЛИ ОБЯСНЕНИЕ ЗАЩО COЦИАЛИCТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ В НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС, ГУБИ ПОДКРЕПА? ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ТАКАВА ЗА КАКВАТО СЕ ПРЕДСТАВЯ?

Добави коментар

Водещи новини