Петър Витанов: Обратното броене за БСП отдавна започна

  • 07 април 2023 13:14

  • 474
  • 1
Петър Витанов: Обратното броене за БСП отдавна започна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е повече няма място в дясно управление. Партията получи исторически най-ниския си резултат и това ѝ отрежда ясното място на опозиция. Това заяви пред БНР евродепутатът Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Според него за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е "обратното броене отдавна е започнало" и се върви "каскадообразно към все по-големи дъна".

"Тя не може и не бива да се превърне в притурка на някакво дясно управление. Всяко заиграване, всяка роля на пето колело, на пета колона на поредното дясно управление е просто извинение за едни хора да заемат високи постове в изпълнителната власт. Всяко заиграване с ГЕРБ би довело до допълнително обезличаване на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и до нейния крах, до катастрофа на следващите избори. Няма място БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в дясно управление!"

"Имаме 10 области, в които няма да имаме народен представител. Процесите в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са изключително тревожни", допълни той.

Ако в спешен порядък не се създаде редовно правителство, България наистина е заплашена от загуба на много средства, предупреди Витанов. Евродепутатът обаче изтъкна, че правителството не може да бъде на всяка цена.

"Политическата нестабилност у нас е обратнопропорционална на интеграционните процеси. Изтикването на България в периферията на всеки един европейски орган води до неглижиране, до невъзможност за пълноценно участие във вземането на решения на европейско ниво. Всяко антиевропейско говорене ни отдалечава, включително от Шенген. Въпросът за еврозоната силно се политизира."

"Имаме много тежка демографска ситуация – застаряващо население, ниска раждаемост, висока миграция. Всичко това спъва икономиката", отбеляза Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, който организира в София кръгла маса "Работа за младите, младите на работа".

Евродепутатът Петър Витанов алармира: Над 18% от младите не работят, икономиката е пред срив

Темповете на емиграция в известна степен се забавят, но докато не достигнем 70-75% от средноевропейския доход, миграцията на младите хора ще е проблем за страната, подчерта Витанов в предаването "Преди всички".

Витанов коментира изследване на Евробарометър, което отчита добри показатели за предприемчивостта на младите българи да създават свой бизнес тук.

Немалък процент от младите хора разчитат на помощта на близки и роднини и са изключени – нито работят, нито учат, припомни евродепутатът. Този феномен е 14% в Европа, в България е почти 20%, което говори за тежък проблем, допълни той.

С намаляващата работна сила очакванията към младите стават все по-високи в солидарна пенсионна система, каквато е българската, отбеляза още Витанов.

Младите хора не виждат свое политическо представителство. От друга страна те не разпознават проблемите си, адресирани от политическите партии и това се отразява върху тяхната индиферентност, така Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее коментира слабото участие на младите в изборния процес.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
474 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.07 | 14:35

1
Защо точно червените не са за дясно управление? В партията членуват само милионери и милиардери. Какви да са, ако не десни?

Добави коментар

Водещи новини