Защо изхвърлиха Витанов от БСП?

  • 13 февруари 2023 12:21

  • 1393
  • 3
Защо изхвърлиха Витанов от БСП?
©
Слушай новината Слушай новината

Авторитетното брюкселско издание ЕURACTIV съобщава днес за изключването на Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Витанов, лидерът на българските социалисти от групата на S&D в Европейския парламент, беше изключен в събота (11 февруари) от Българската социалистическа партия (БСП), което подчертава дълбоката криза на тази политическа сила. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е проведе конгрес в събота в София, белязан с "батални сцени" между привърженици и критици на лидера на партията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, пише ЕURACTIV.

Витанов предложи конгресът да започне с гласуване за прекратяване на правомощията на Нинова като председател.

Конгресът на БСП изключи Кирил Добрев, Петър Витанов и още 12 души от партията

„Докога непрекъснато ще оправдаваме провалите си и с инфлацията, и с президента, и с вътрешната опозиция, и с машините за гласуване, и с акта „Магнитски“. Докога ще отказваме да носим вината”, попита Витанов.

Помолен от EURACTIV да обясни конфликта си с ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Витанов каза, че тези различия са формулирани в декларация от четири точки, приета от близо 300 опозиционно настроени социалисти в неделя.

„Всяко различно мнение се цензурира или се санкционира. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се превръща в псевдо-патриотическа и антиевропейска партия“, казва още Витанов пред базираното в Брюксел издание.

„Единствената причина, поради която бяхме изключени е, че искахме оставката на председателя на партията. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се превръща в антиевропейска партия. Дори вчера на конгреса се говореше за подкрепа на референдума на „Възраждане“ срещу еврото. И не само. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се превърна в партия с двоен стандарт по отношение на корупцията. Знаем, че дори заради съмнения за корупция преди бяха остракирани хора, а днес, когато имаме информация от стратегическия ни партньор САЩ, ние заставяме в защита на хората, обвинени в корупция. Това са двойни стандарти, които според не могат да бъдат приети добре от българските граждани“, коментира Витанов пред EURACTIV.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1393 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.13 | 13:49

3
'БСП се превръща в псевдо-патриотическа и антиевропейска партия'? Че вие сте предатели терористи с евразийска ориентация по дефиниция. Кой предложи да се откажем от суверенитета си и станем съюзна република в СеСепоСеРе? Кой подари Македония на Тито? Кой изби десетки хиляди образовани българи без съд и присъда? Много избирателна памет имате, червени говнояди.
PaulaFox

2023.02.13 | 12:43

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 12:40

1
ama razbira se bre vsicki istinski clenove na bsp triabva da sa otstraneni ot grobarskata krushovska bivolica

Добави коментар

Водещи новини