Евродепутатът Петър Витанов остава ръководител на Делегацията на българските социалисти

  • 16 февруари 2023 09:10

  • 385
  • 1
Евродепутатът Петър Витанов остава ръководител на Делегацията на българските социалисти
©
Слушай новината Слушай новината

Прогресивният алианс на социалистите и демократите (С&Д) препотвърди единодушно членството на българския евродепутат Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее. Това стана по време на заседание на втората по големина група в Европейския парламент, проведено в Страсбург. Витанов остава и ръководител на Делегацията на българските социалисти.

Двете решения трябваше да бъдат препотвърдени, след като в неделя той беше изключен от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Действие, което ще оспорва в съда като противоуставно, това съобщиха от пресцентъра на евродепутата. 

По процедура първо бюрото на Прогресивния алианс на социалистите и демократите (S&D) на извънредно свикано заседание разгледа искането на Витанов да остане в групата като независим.

Съобразно правилата решението беше потвърдено и официално на заседание на цялата група, където Витанов беше аплодиран от своите колеги. Председателят Ираче Гарсия подчерта, че се радва, че Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее е част от семейството на социалистите в Европейския парламент.

Останалите български евродепутати подкрепиха също Витанов, който остава и ръководител на делегацията. Ден по-рано те разпространиха и декларация, в която казват: "В дейността си Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее последователно утвърждава принципите и ценностите, които трябва да отстоява всяка левица: свобода, солидарност, справедливост“.

Петър Витанов след изключването от БСП: Ще правим съпротива!

В същото време българските социалисти в ЕП са притеснени от „популистките послания и недемократичните методи, с които ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е задълбочава кризата на доверие, довела до серията изборни катастрофи“.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.16 | 09:58

1
ЕвроПЕС-овете останаха изненадани от балканските червени кучки :)))

Добави коментар

Водещи новини