Възможностите за стратегическо партньорство между България и Япония обсъдиха министър Милков и Йошимаса Хаяши

  • 05 април 2023 22:16

  • 499
  • 2
Възможностите за стратегическо партньорство между България и Япония обсъдиха министър Милков и Йошимаса Хаяши
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Възможностите за изграждане на стратегическо партньорство между България и Япония обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, и японският му колега Йошимаса Хаяши. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Двустранната среща се състоя в рамките на Срещата на министрите на външните работи на НАТО.

Милков и Хаяши изтъкнаха отличните двустранни отношения между България и Япония, както и осъществяването на активен диалог и сътрудничество в Западните Балкани. Те споделиха притесненията си от влошената среда за сигурност и предизвикателствата пред международния правов ред.

Двамата обсъдиха задълбочаване на икономическото сътрудничество, като от японска страна беше проявен интерес към българските възможности за развитие в областта на информационните технологии, новите технологии, зелен водород, реакцията при бедствия и аварии, съобщават от МВнР.

Външният министър: България очаква от САЩ заместващи способности за въоръжените сили

По-рано днес Милков разговаря с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън и с министъра на външните работи на Обединеното кралство. 

Срещата на министрите на външните работи на Алианса започна на 4 април в Брюксел. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
499 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГЯУРИТЕ

2023.04.05 | 23:58

2
ТРЯБВА ДА СЕ УМЪРТВЯТ!
МРЪСНИТЕ ГЯУРИ

2023.04.05 | 23:57

1
СА ВРАГОВЕ НА БОГА!

Добави коментар

Водещи новини