Българският постоянен представител в НАТО Николай Милков връчи акредитивните си писма

  • 09 май 2023 16:29

  • 748
  • 1
Българският постоянен представител в НАТО Николай Милков връчи акредитивните си писма
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Българският постоянен представител в НАТО Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, връчи акредитивните си писма на генералния секретар на Aлианса Йенс Столтенберг, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. 

В разговор, след церемонията, посланик Милков открои сложните предизвикателства, пред които е изправен Северноатлантическият съюз. Той заяви, че съюзниците следва да работят за засилване на единството и за увеличаване на способностите за отбрана. Повече от всеки друг път ЕС и НАТО постигат синергия, за което доказателство е и съвпадението и взаимното допълване на стратегическите документи на двете организации – новата Стратегическа концепция и Стратегическия компас, добави той. 

Със свое решение от 31 март т.г. служебното правителство предложи на държавния глава да издаде указ, с който да назначи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, за постоянен представител на България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), със седалище в Брюксел, Белгия.

Милков зае поста след указ на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, издаден на 27 април. 

В края на април Николай Милков заяви готовност да замине като представител на страната ни в НАТО в рамките на седмица, след като президентът вземе решение за това. 

Преди това Милков заемаше поста служебен министър на външните работи. Той е освободен от длъжност от 3 май с указ на държавния глава.  

Освободиха Николай Милков от поста външен министър

Последвайте канала на

Константин Тодоров
748 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.09 | 18:16

1
Като посерковци са.

Добави коментар

Водещи новини