Тошко Йорданов: Проблемът със Северна Македония за европейските ни партньори е бюрократичен

  • 06 февруари 2023 13:24

  • 803
  • 7
Тошко Йорданов: Проблемът със Северна Македония за европейските ни партньори е бюрократичен
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Проблемът с Република Северна Македония за европейските ни партньори е бюрократичен. И е нормално да е така, и те да имат такова отношение към него. Всички български управляващи в годините назад не са си давали зор да обяснят какъв е проблемът и да търсят съюзници сред нашите европейски партньори. Вдигането на ветото беше отвратителна грешка. Това каза пред БНР зам.-председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенТошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1368

Той допълни, че отношението към българите и спазването на някакво приличие от страна на политиците в РСМ е било по-приемливо преди вдигане на ветото, докато "сега са абсолютно безконтролни": "Политиците у нас са тези, които трябва да понесат цялата вина, отговорност и последствия за това, което се случва, а не хората". 

Журналист за РСМ: Прави се опит един атиевропейски проект да бъде вкаран в ЕС

Йорданов коментира предстоящите избори. По думите му ИТН ще влезе в кампанията с ясното съзнание, че партията ще бъде част от парламента и ще направи всичко възможно той да бъде работещ. 

"В момента парламентът си избира правителство, което практически контролира парламента. Така контрол между законодателна и изпълнителна власт няма, има брутално сливане. Ние бяхме част от едно такова управление. Грешните решения на Министерския съвет бяха прокарвани вътре в парламента от всички коалиционни партньори. При една президентска република правителство се назначава от президента и парламентът контролира изключително точно съответната изпълнителна власт. Политиците не искат президентска република, защото, когато си депутат и излъчиш премиер, и си в коалиция с други, възможността да крадете от държавния бюджет е огромна, защото няма кой да контролира това", посочи зам.-председателят на ИТН. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
803 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Господи!

2023.02.06 | 16:57

7
Ега ти олигофрена! Че тоя гледа като чиста проба олигофрен!

2023.02.06 | 15:01

6
Не пич,за тях проблема е психиатричен,тоест имат ни за психично болни да се джафкаме за такива неща и са прави,ама не осъзнават,че за няколко милиона от двете страни на границата това няма да се промени още десетки години и съответно търябва да се съобразят с този факт! Нашите политици обаче им изпращат погрешни сигнали с постоянната си готовност да се надупят по всеки един въпрос!

2023.02.06 | 13:56

5
Чалгари, вие сте част от маргинализацията на проблема. С години само думи и нищо. Вече сте на бунището на историята. Няма повече парламент за вас, продажни бастуни.
!!!

2023.02.06 | 13:49

4
Българи! Олигофренът на снимката нещо сънува розови сънища и си представя, че отново ще се гаври с вас и ще разиграва държавата по поръчка от Банкя, от сараите и разбира се - от Кремъл! Няма ли кой да го събуди?!
Ха-ха-ха!

2023.02.06 | 13:47

3
Кой пък те пита теб бе, нищожество чалгарско, измамник и лъжец, дето не си миеш мутрата и ходиш със сака, не виждали химическо чистене от 5 години? КОЙ те бръсне за слива теб бе, долно и коварно нищожество, дето веднага изпълни мократа поръчка от Кремъл, която селяндуринът от Славяново спусна на продажната ви чалгарска сбирщина,и вие станахте палачи на работещо правителство! Ей, Хаджията, какъв парламент бълнуваш, какви пет лева бе, нечистоплътно нищожество?! Българският народ изхвърли чалгарската ви сбирщина на бунището, там сте, там ще си останете, а и вече сте се разложили и затова воните на леш! Особено сакатият урод, мутра и мафиот! Ти, нищожество Хаджийско, ти може да си забравил как по поръчка на мутри, мафиоти и престъпници от сарайско-банкянската престъпна и просташка сган една година разигравахте държавата и се гаврехте с народа ни! Ти може да си забравил как налагахте с шантаж и мръсни номера престъпници, кобургски лакеи, измамници, плагиати и чиста проба нищожества за премиери и министри, ама ние не сме забравили бе, Африкански, и няма да забравим! Хайде, бягай на дивана да смениш памперса на Сакатия, понеже се е напикал и насрал, и се скрий в някой дупка в сараите на вашия "повелител"!
Емѝ...

2023.02.06 | 13:37

2
Това недоразумение и международните отношения ли взе да бистри? Що не пише песни за чалгаджийки, от което уж разбира?
Хи, хи

2023.02.06 | 13:36

1
Нали искахте повече НАТО и ЕС. Е имахте го със другите мафиотски партии на прехода.

Добави коментар

Водещи новини