Министър Илков увери: Работим активно за пълноправното членство на България в Шенген

  • 27 септември 2024 14:26

  • 190
  • 0
Министър Илков увери: Работим активно за пълноправното членство на България в Шенген
© Булфото

Работим активно за пълноправното ни членство в Шенген. ействията ни са комплекс от мероприятия с наши партньори. Работим активно с румънския вътрешен министър. Искаме да покажем, че работим активно за подобряване на шенгенското пространство. 

Това коментира служебният вътрешен министър Атанас ИлковАтанас ИлковАтанас Илков е роден на 20 декември 1964 година в Пазарджик. Предложен е за служебен министър на

За началото на октомври са планирани срещи с всички представители на европейските държави под домакинството на Унгарското председателство на Съвета на ЕС, обяви той. 

По думите му много важен стратегически партньор на България е Република Турция. "Добрите ни отношения помагат в средата за сигурност и намаляване на мигрантксия натиск на българо-турската граница. Турция се явява добър наш стратегически партньор в овладяване на миграционния натиск. Все още задържаме минус 70% мигрантски натиск в сравнение с миналата година", отчете министърът.

"Важно е и взаимодействието освен с Турция, но и с Гърция. Не на последно място е и взаимодействието със Сърбия относно овладяването на мигрантския натиск", каза още той. 

Илков добави, че за овладяване на мигрантиския натиск не на последно място е денонощната работа на служителите на МВР и на Гранична полиция.

ЕК потвърди: Румъния и България са напълно подготвени за цялостно присъединяване към Шенген

Илков коментира и темата за пътната безопасност в страната. Той увери, че е предприето всичко необходимо за засилване на контрола по пътищата и са ангажирани максимално хора в този процес.

"Много е важна ротацията на състава от една областната дирекция в друга, за да се избегнат зависимости в системата на МВР, за да има нулева толерантност към всяко едно нарушение, застрашаващо живота на хората. За месец септември 44 по-малко са тежките катастрофи", посочи Илков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини