Служителите на ДАТО ще могат да ползват болниците на Министерството на отбраната и МВР, реши парламентът

  • 11 януари 2023 14:36

  • 913
  • 3
Служителите на ДАТО ще могат да ползват болниците на Министерството на отбраната и МВР, реши парламентът
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служителите на Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО) ще могат да ползват лечебните заведения на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи, по реда на Закона за здравното осигуряване, реши окончателно парламентът с приетия на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства.

Приетият текст предвижда служителите на ДАТО да могат да ползват въпросните лечебни заведения и други такива, определени с акт на съответния министър и председателя на агенцията.

Единственото изказване в хода на дискусията направи Атанас Зафиров от "БСП за България", който отбеляза, че със законопроекта се премахва една несправедливост с десетгодишна давност, за осигуряване на здравна профилактика на служителите на ДАТО. За съжаление днешният акт е една много малка стъпка в опитите за решаване на множеството проблеми от законодателно естество, кадрово и финансово необезпечение, опитите за политическо влияние и редица други проблеми във функционирането на българските специални служби, каза депутатът.

НС ще изслуша Демерджиев и шефа на ДАНС заради задържания у нас британец, прие промени в ТЕЛК и НЕЛК

Той апелира Народното събрание да започне да се занимава с проблемите на специалните служби. По думите на Зафиров недостигът на средства за определяне на конкурентен за пазара на труда размер на работните заплати води до затрудняване в набирането на подготвени служители за службите и тяхното задържане. Националната сигурност не е въпрос, който търпи компромиси и импровизации, каза депутатът и отбеляза, че приемането на промените е акт на уважение към хилядите мъже и жени в системата на националната сигурност на страната, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Boko

2023.01.11 | 15:48

3
ПАК ДИСКРИМИНАЦИЯ И ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ !!!!!!! КАК ИЗБЩО Е ВЪЗМОЖНО ТОВА ?????
☠️Мордор-унищожителя на сводници☠️ tiny.cc/Z88V6

2023.01.11 | 15:09

2
☞⚡Държавна агенция Технически операции – ДАТО. ☞⚡ДАТО се наричаше БОИ – Бюро за оперативно издирване. ☞⚡После ДАТО беше Специализирана дирекция „Оперативно-технически операции”. ☞⚡ДАТО подслушва и следи най-вече неудобните на властта хора. ☞⚡ДАТО може да нахлуе в дома ви и да го обискира докрай, да монтира в него всякакви следящи и записващи устройства, без дори да узнаете. ☞⚡ДАТО ще увисне на компютъра ви, на джиесема ви, на мейла ви, на съответните устройства на ваши близки и приятели. ☞⚡ДАТО може да контролира всяка ваша крачка – навсякъде. ☞⚡Дори и без никакви законови основания. ☞⚡Казвам го като потърпевш. ☞⚡Проблема изобщо не е маловажен със СРС-тата, защото ти влизат в жилището, в колата, тормозят семейството ти, ходят по месторабота и разправят къф голям престъпник си. ☞⚡А то реално СРС то по донос от роднина на един милиционер-разузнавач който си харесал апартамента ти и решил, че може да те поръча! ☞⚡И като видят че човека е чист-търсят още и още да пишат небивалици и доноси. ☞⚡Това се случва във клозета-БГ. ☞⚡Пишете истината. ☞⚡Проблемите са огромни! ☞⚡Kуpвитe и кoпeлдaцитe от ДATO, момчета и момичета, чичковци и лелки, баби и дядовци, въобще не могат да бъдат заподозрени като милиционери. ☞⚡Те вършат задачите си според случая – с остригани до голо глави, с татуировки по тялото и обици по носа, с пънкарски дрехи, или пък като уморени жени с пазарски чанти и пийнали мъже. ☞⚡В друг случай се превръщат във вехти-вехти клошари и изпаднали просяци, или приемат образа на нафукани млади бизнесмени с маркови костюми и очила, на техни елеганти и сексапилни сътруднички и уж-секретарки! ☞⚡Цецомобилите са пoдслушвали в цялата страна: cutt.us/acZhd ☞⚡Цецомобилите са били оборудвани с по 5 catcher-а прихващачи на IMSI и IMEI: cutt.us/SvziK ☞⚡Три от Цецомобилите се ползвали от дирекция Оперативни технически операции (СДОТО), два от ДАНС, един от ГДБОП, a последният бил на военното разузнаване.: cutt.us/vouD6 ☞⚡Мътната смърт на експерта по Цецомобилите Евгений Николов: cutt.us/NodBG ☞⚡Убитият компютърен специалист Николай Найденов е работел и по възстановяването на унищожените файлове от цецомобила, с който МВР извършваше незаконни подслушвания: cutt.us/bHUxP ☞⚡Катастрофата в кресненско дефиле и убийството на експерта по цецомобилите Евгений Николов: cutt.us/ESvSo ☞⚡И отново с шпионски софтуер ДАТО подслушва и следи неудобните на власта: cutt.us/M5Ing

2023.01.11 | 14:54

1
убаво на държАВната хранилка

Добави коментар

Водещи новини