Политически анализатор: Защо ПП не могат да се разберат с ГЕРБ, след като Симеон Сакскобургготски се разбра с БСП?

  • 09 януари 2023 19:02

  • 1740
  • 12
Политически анализатор: Защо ПП не могат да се разберат с ГЕРБ, след като Симеон Сакскобургготски се разбра с БСП?
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Третият мандат е времето за непланираните и нежеланите коалиции. По дефиниция той не е лесен. Това е възможност да се потърси някакво решение, каквото е належащо в тази ситуация. Трябва да има един момент, когато натрупаните напрежения през тези почти 2 г. Парламентаризма достига границата на допустимата ирационалност. Това заяви политическият анализатор проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Колегата ѝ Христо Панчугов посочи, че до момента никой не е заявил желанието си да управлява. „Всички са приели, че президентът ще реши на кого да връчи третия мандат. Три месеца важните теми не са обсъждани. Няма усещането, че се опитва да се създаде обща основа за управление“, подчерта той.

„В тази ситуация за приоритети е безумно да се говори. Най-добре е да управлява преходно правителство, което да постигне конкретни цели. Няма ясна заявка, но някой трябва да поеме политическа отговорност. Пред различните партии залогът е различен. Ако „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ действат по начина, по който действаха през втория мандат са се запътили към небитието като Има такъв народ“, предупреди проф. Коларова.

"Алфа рисърч": 10% е вероятността за кабинет с третия мандат

„Ако не намерят възможност да постигат съгласие по важни политически сили, най-големите губещи ще са новите политически сили. Ако имаше едно постигнато нещо през този период – щеше да има голяма тежест. Говоренето в абстракции носи негатив“, изтъкна Панчугов.

„Защо ПП не могат да се разберат с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, след като Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица се разбра с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които са избили семейството му“, пита се Коларова. По думите ѝ той е поел отговорност. „Тези момчета карат избирателите да мислят, че в случая е обратното и те губят от това“.

„Тази ситуация изисква плащане на политическа цена. Единствената фиксация, която виждаме е с намирането на виновника и позиционирането на следващите избори“, предупреди Христо Панчугов.

„Ако президентът се съобрази с реалистичната оценка, той трябва да даде мандата на "Демократична България". Така ще преодолее негатива да заема радикална позиция и да се конфронтира с партиите. Той трябва да търси база, особено в такава ситуация“, смята проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

„До този момент президентът не е демонстрирал държавническо поведение, напротив – държавата беше на автопилот, докато целта му бе единствено втория мандат. Предполагам, че той ще постъпи инструментално и ще връчи мандата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Няма да го направи за партията, а за избирателите на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които гласуваха за него“, прогнозира Панчугов.

В предаването бе представено социологическо проучване на „Алфа рисърч“ за БНТ, показващо електоралните нагласи за това кой има най-голям шанс да получи третия мандат от президента. Според данните, най-големи са шансовете на Демократична България с 23%, следвани от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с 15%, Български възход – 9%, ДПС – 4%, Възраждане – 2%. Най-голям е процентът анкетирани, които смятат, че е най-добре да се отиде направо на избори – 47%.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1740 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
ИСТИНАТА

2023.01.10 | 04:55

11
"Другарко"Коларова,а Вие ЗАЩО ПОСТОЯННО БЯГАТЕ от ИСТИНАТА,ДА,ДА от ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,ХАЗАРТА,"Белене","ДЖУДЖЕТАТА","Лукойл","Росенец",Капитан Андреево,..............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ"герб"и ЯТАЦИ???? КОГО се опитвате да СКРИЕТЕ и ЗАЩО???? НИЕ Ви КАЗВАМЕ и на Вас,БЪЛГАРИТЕ НЕ сме КАМИЛИ,РАЗБЕРЕТЕ!!!
Ленче,

2023.01.10 | 05:26

12
Много е лошо да си тръгнеш от политиката с обърнат хастар.
А бе я си…кдк

2023.01.10 | 03:25

10
Навреди вибратора в анализатора

2023.01.10 | 00:29

9
Какво има да се разбереш със урва.
гербокуец

2023.01.09 | 23:44

8
Щото Бойко е боклук като Саксобургота
Майтапчи Йово

2023.01.09 | 23:04

7
Политически АНАЛизаторе, а какво последва от това... "разбиране" бре, бунак малоумен?!?
Браво!

2023.01.09 | 22:57

6
Много ме радват процентите накрая: Разграждане 2%... българино! Опичай си акъла на следващите избори! Копейкин е абсолютен родоотстъпник-лакей и подлога на лилипута!

2023.01.09 | 22:40

5
Царя се разбра с БСП и то такова хубаво нещо излезе от това, че направо.........

2023.01.09 | 19:31

1
Щото симо горския, подобно на съсела и корнелата, беше дошъл тук да се "оправи" за 800 деня и затова имаха много общо. Какво общо имат тиквомутрите с ПП?

2023.01.09 | 21:19

4
Каквото и ти с разсъждаващите.
Ха-ха-ха!

2023.01.09 | 20:27

2
Ама, герберастка слугиньо Коларова! Какви глупости е родил болният ти мозък ма, банкянска свиркаджийке?! Какво общо има между ПП и БКП, пардон - БСП? Да, мадридският комарджия се разбра с комунистите, впрочем, той отдавна се беше разбрал с тях чрез ДС и КГБ, защото комунистите му харизаха държавни имоти за 200 милиона, той пък ги вкара във властта без избори, и с активното участие на етническата корпорация на сарайското чудовище, съсипаха селското стопанство и ограбиха България! Много си се объркала ма, Коларова герберастка слугиньо, много! Кирил Петков и Асен Василев не са престъпниците Милен Велчев и пигмеят Николай Василев, които във всяка нормална държава още щяха да търкат наровете в затвора за грабежите и престъпленията, които извършиха с одобрението, а и с участието на позитанските престъпници!

2023.01.09 | 21:18

3
Ма,ти съвсем си се поболяла.

Добави коментар

Водещи новини