Радослав Рибарски от ПП разкри какъв кабинет с третия мандат биха подкрепили

  • 09 януари 2023 18:45

  • 852
  • 4
Радослав Рибарски от ПП разкри какъв кабинет с третия мандат биха подкрепили
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Не бих казал, че връщането на мандата неизпълнен е неуспех. На масата бяха поставени редица важни теми за България, но така и не се стигна до дебати по тях. Обществото можеше да спечели от един такъв дебат, но другите партии прецениха, че това не трябва да се случи в пленарна зала. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Радослав Рибарски.  

ПП върна неизпълнен мандата на Радев, президентът с изненадваща молба към тях

"Темите за "Джемкорп" и хартиената бюлетина отклоняват общественото внимание от наистина важните теми, които ние поставихме в нашата декларация. Категорично не сме в изолация. Ние искаме да върнем обратно дебата по темите, които вълнуват хората. Ясно показахме, че договарянето с другите партии трябва да е открито и пред хората. по темите, които ние поставяме и вълнуват обществото. Всичко трябва да е ясно и предварително договорено - политики, реформи. ГЕРБ не искат да участват в такъв дебат. Ние никога няма да участваме в задкулисни договорки на тъмно. Въпросът е към ГЕРБ - те готови ли са да подкрепят важните приоритети и реформи за България. ГЕРБ показват мимикрия - говорят едно и показват съвсем друго в пленарна зала. Това не води до нищо реално за хората. До момента ние не знаем какво искат те. Не са седнали на масата за преговори и не са казали нищо. Ще подкрепим кабинет с третия мандат, който се основава на ясни принципи и политики, които са важни за обществото. Нека да видим на кого ще бъде връчен третия мандат и тогава ще коментираме", обясни той.  

Провали се и втората извънредна сесия за пловдивския Панаир

"От ГЕРБ излизат с бомбастични доклади за "Джемкорп", в които няма нищо вярно, но в същото време днес видяхме, че благодарение на тях Пловдивския панаир отново остана в частни ръце. Темата с "Джемкорп" не е на дневен ред. Тя е останала назад във времето, когато договорът е прекратен през юли месец и нито една от двете страни няма претенции, а и никакви публични ресурси не са изхарчени", разкри Рибарски. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
852 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2023.01.13 | 13:08

4
ПП лъжците=Плана е подписан август 2022 и тогава имаше война защо подписахте за затварянето на ТЕЦ овете,сега викате други са виновни-лъжци и некадърници.
Стамболов

2023.01.10 | 14:58

3
Ако има някакъв шанс да бъде съставено редовно правителство, то той е с мандата на ДБ по посочената от Христо Иванов схема. И този ход е задължителен, ако искаме България да изпълни условията на Плана за възстановяване и да се придвижи към Еврозоната и Шенген. Въпросът е дали това ще бъде позволено на Радев, Борисов и Доган.
Гост

2023.01.09 | 20:22

2
Тоя наркоман ли е? Гледа като бик у пичка
Чорбара

2023.01.09 | 19:38

1
Еб Льо!!!!

Добави коментар

Водещи новини