Иван Демерджиев: Подготвяме мащабни полицейски акции за противодействие на автокражбите и трафика на мигранти

  • 05 януари 2023 15:20

  • 1093
  • 0
Иван Демерджиев: Подготвяме мащабни полицейски акции за противодействие на автокражбите и трафика на мигранти
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

До месец ноември 2022 г. съпоставено с периода на 2021 г. престъпността в страната е нарастнала с 2,2%. Нараснали са престъпленията, свързани със шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Това заяви в НС служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. относно участието на служители на МВР в трафик на мигранти през територията на България и зачестили драстични случаи на битовата престъпност.

„Идентифицирали сме проблемните сфери и сме си поставили за цел да се борим по-бързо: телефонните измами, каналджийството, автокражбите. Предстоят мащабни полицейски акции по противодействие на автокражбите и трафика с мигранти следващата седмица. Едната акция ще е съвместна с властите в Турция“, съобщи той.

Демерджиев: От индивидуални прояви на полицаи да не се правят изводи за МВР

„Направихме всичко необходимо, за да осигурим охраната по границата и случаите на незаконно преминаване намаляха драстично. Започналите дисциплинарни проверки са пример как не се защитава никой в МВР, който нарушава закона. Всеки в МВР знае, че всеки, който изпълнява задълженията си ще е награждаван, а който нарушава закона – ще бъде санкциониран“, предупреди вътрешният министър.

Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. коментира още, че в МВР работят 50 000 служители, а министърът не може да упражнява индивидуален контрол на всеки. „Образуваме дисциплинарни производства срещу служителите, нарушили закона. Ние сме пример. Надявам се и други сфери да процедират спрямо служителите си по същия начин, призова вътрешният министър, визирайки Прокуратурата“.

„По отношение на мигрантския натиск зачестили случаи няма, има промяна в начина на противодействие на този род престъпления. 21 600, тази година задържаните чужденци във вътрешността на страната са 10 054. Тази година опитите за нелегално преминаване на границата на страната са 170 000“, каза още той.

„Както навсякъде в България, корупция има и в МВР. Ние обаче се борим срещу нея, разобличаваме я и я показваме. Конкретните мерки срещу чадърите в МВР при всяко разследване на престъпление ние проверяваме служителите и техните ръководители. Вярвам, че сме на прав път. Апелирам МВР да служи за пример в борбата срещу корупцията“, заяви министър Демерджиев.

Част от населението във Видин е забравило, че полицията съществува. Затова ние предприемаме мащабни полицейски акции, заяви вътрешният министър по повод жестокото убийство на възрастен мъж от трима малолетни, което потресе страната.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини