Демерджиев: В МВР ще има много наказани заради Семерджиев

  • 20 декември 2022 18:04

  • 2152
  • 15
Демерджиев: В МВР ще има много наказани заради Семерджиев
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Що се касае до действията на МВР, този случай ще приключи до края на годината. Има образувани дисциплинарни производства и се очаква много от тях да приключат всеки момент. Със сигурност ще има много наказани служители. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. по повод информацията, че МВР е установило общо 40 служители на "Пътна полиция" и "Охранителна полиция", които през последните няколко години са помагали на Георги Семерджиев - обвиняем за причиняване на смъртта на две млади жени, след като катастрофира с джипа си на 5 юли в София, да избегне санкции.

Първоначалната проверка, която е извършена за приятеля на Симона Радева, който е полицай в Четвърто районно управление, завършва със заключение, че не е направил дисциплинарно нарушение и няма основание да бъде наказан. Аз също наредих проверка, ще приключи до дни и вярвам, че изводите от нея ще бъдат различни. Такива са първоначално събраните данни, коментира вътрешният министър.

Имаме и други случаи, при които полицаи бяха задържани и предадени на прокуратурата. В Гранична полиция беше сменен директорът и много началници заради пропуски в работата им. Бездействието им да осъществяват контрол на служителите им, доведе до освобождаването им, заяви Демерджиев.

Това означава, че полицията има сили да се чисти от хора, които нарушават закона. Проверихме над 9000 служители за наркотици, а констатирахме нарушения при едва 20, така че са митове, че полицаите масово нарушават закона. Но ние правим така, че тези, които нарушават закона, да бъдат изобличени. За мен е страшно, че другите институции не правят такива усилия, посочи вътрешният министър.

Може би причината е, че не съм гарван (във връзка с поговорката гарван гарвану око не вади – б.ред.) и мога да си позволя да постъпвам по този начин, не съм част от системата, добави той.

Пред съда: Свидетел направи шокиращи разкрития за експолицайката Симона и Семерджиев

Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. коментира и започнатите от МВР акции по места през последните дни.

Някои нови играчи в криминалните среди в определени региони, които са започнали да вярват, че законът не важи за тях, че държавата няма сили да ги изобличи и накаже. Направих един апел преди около месец и сега започнаха реализации. Искам да ги уверя, че държавата има сили, ще ги изобличи и накаже. Това е ефектът от закриването на спецправосъдието. Хората по места са мотивирани, работят и резултатите ще се видят скоро. А в момента берем плодовете от бездействието на спецпрокуратурата, подчерта министърът на вътрешните работи.

Той определи оградата по границата с Турция като "изключително ненадеждно съоръжение, което не подпомага на работата на Гранична полиция".

Оградата може да бъде преодоляна многократно за изключително кратко време. Затова наситихме границата с жива сила, с техника и дронове. Подобрихме и организацията в Гранична полиция, каза още Демерджиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2152 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Цецо

2022.12.20 | 20:07

15
А защо не уволнени без превилегии.
БАНЯКНСКи ЕЗИК.. примашка арбаит

2022.12.20 | 19:53

14
банкянския Език спрян в КОСОВО и МАЦЕДОНИА

2022.12.20 | 19:48

13
щом българия има в баланс значими суми безименни задължения , тогава кой да гласува за какво ?
РУШКО МОНГОСКА СМРАД ПРИМАТСКА

2022.12.20 | 19:38

12
Руските Окупатори докараха 1944 година Комунистите и Милиционерите от селата с КАРУЦИ, ние Българите ще ги прибираме обратно с КАТАФАЛКИ !!! Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА КАЗАХ !!!
КОЛИО КИТАЕЦА

2022.12.20 | 19:37

11
БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ: КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК !!! КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК !!! КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО !!!

2022.12.20 | 19:36

10
одитират ли се , както и ли се водят още на баланс държавен старите отпреди 30 години социалистически ценни книжа , а има ли там безименни книжа , които пак висят действащи на баланса , въпреки че има друг европейски регламент относно безименни ценни книжа ? ако има , какво им е съотносителният дял в оформен краен бюджетен резултат , както пасив , така и актив ?

2022.12.20 | 19:30

8
какво е дялово съотношение помежду задлъжнялост безименни ценни книжа и такива със обявен притежател ? Как се изрязява съответното правната съвкупност от ритежания и задлъжнение в балансовата част , относно трудно събираемо , например ? има ли одитираните непоименните ценни книжа ?
РУШКО МОНГОСКА СМРАД ПРИМАТСКА

2022.12.20 | 19:31

9
БАНКЯСНКИЯ КРЕТЕНОИД е отгожора
КОЛИО КИТАЕЦА

2022.12.20 | 19:19

6
КУФТЕ мъртфо си,, и целата сган пОЛУСИОНЕРСКи ФАШКИИ..З хх ИЗЗГГЗ ИЗЗЗИИГГ ЗИИИГГ ЗИИИГГГ ЗООГГГГ

2022.12.20 | 19:22

7
Кой са притежателите на най-много ценни книжа облигационни на Република България , а кой са съответното на Нараната република , както и какво им е съотношенияв във отчетните числа - има ли такава информацияя за Вашите програмни избиратели

2022.12.20 | 18:48

5
Милиционер наказан ....малко трудно е да повярваме
РУШКО МОНГОСКА СМРАД ПРИМАТСКА

2022.12.20 | 18:41

4
вси4ки ПОЛусионерски кУ р ви ан ПАНГАРА.. ЗАКРИВАИИИИИИ!!! ГЛОУЗЗЗ ДАУУН.. ЗИЗИЗИИЗИЗ ХАИЛЛ ЗИЗЗХЗГХЗГЗГЗ

Добави коментар

Водещи новини