Терзийски (ПП): ГЕРБ тласкат страната към избори, затова бързаха с Изборния кодекс

  • 16 декември 2022 17:41

  • 523
  • 5
Терзийски (ПП): ГЕРБ тласкат страната към избори, затова бързаха с Изборния кодекс
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

В България този спор за предоставянето на оръжие за Украйна се води твърде дълго време. Ясно е, че това е война, ясно е кой е агресорът. Цяла Европа дава оръжие, и България, макар и със закъснение, взима правилното решение. Вярвам, че решението за даване на оръжие е абсолютно легитимно. Това заяви депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" Йордан Терзийски в ефира на Nova News.

Той е категоричен, че колкото и обществото ни да харесва Русия, а самият той харесва руска музика и руски филми, трябва да застанем на правилната страна на историята.

„Ние с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имаме допирни точки, има на какво да се стъпи като разговори, но пътят до сглобяване на една такава конструкция не е лесен и кратък“, коментира още той.

На въпрос относно шансовете да има кабинет с втория мандат на ПП, той заяви: „Ако се позовем на чистата аритметика, такъв кабинет би бил много труден, но ние подхождаме отговорно към този мандат и усилията са напълно реални. Затова е излъчен премиер като акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С – с изключителна биография на професионалист и в научните среди, и в политиката, той може да понесе и политическата отговорност.“

„Понякога трябва да гледаме цялата картинка. Думите на политиците се различават понякога от действията. И в кабинета, предложен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, присъства Плана за възстановяване и устойчивост, антикорупционна политика. Но дали те наистина работят в тази посока? Преди два дни те отхвърлиха в зала един законопроект – за защита на лицата, предоставящи информация. Това беше акт, който е в противоречие с всички заявки за това, че ние трябва да работим организирано и сплотено за ПВУ“, смята той.

По думите му правителството „Петков“ успя да договори един успешен, силен ПВУ, свършихме си работата в първото шестмесечие и сега парите са факт: „Това е ангажимент, който поехме, процедурата е спазена и в рамките на тази година парите са факт. Сега обаче следващото плащане е в риск.“

ПП разговаря с партиите за втория мандат, ГЕРБ и ДПС си тръгнаха от залата

Той се изказа и по повод случилото се по време на днешните разговори между ПП и политическите партии: „Аз не мога да нарека това разговори. Видяхте моделът на поведение на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с – влязоха в зала, казаха си опорките и излязоха. Това не са разговори, преговори, или конструктивен диалог.“

„Те тласкат страната към избори, затова бързаха с Изборния кодекс. Хората го виждат това, разбират, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е партия в изолация, тя е токсична и няма кой да управлява с нея. Видяхте, че дори сметките, които си правеха за „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“, не излязоха в зала“, продължи той.

Според него трябва да се търсят обединяващи фигури като акад. Денков, който ще успее да структурира кабинет с програма, от която България има нужда.

„С ДБ си партнираме добре, ако се реализира мандат е редно те да бъдат част от него и да е коалиция между двете партии. С БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имаме доста общи теми и можем да разговаряме“, допълни той.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
523 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ТУНЕЯДЦИ

2022.12.16 | 20:11

5
Терзийски, чикиджийски, не ГЕРБ, а БСП. Корнелия предложи и внесе проект. Много си неосведомен, или съзнателно изказваш манипулативно мнение. Да, ама НЕ. ние помним! на предстоящите избори ще си отмъстим за безсрамието ви.

2022.12.16 | 20:01

4
Добре че са парите на баща ти ...Грабвай мешката кубинките и калашника и заминавай във Украйна да носиш оръжие да се биеш и защитаваш идеите популистстче .. Искам да гледам как бавно , гадно и садистично умираш ти , баща ти и цялата ти фамилия !
Анонимен

2022.12.16 | 19:27

3
Че, направете правителство отворковци и няма да има избори.
Мина

2022.12.16 | 18:34

2
А вие какво направихре бе педерунген смотан
ОБРЕЧЕНИ за виниги!

2022.12.16 | 18:27

1
Терзийски ПП едерасти, не ГЕРБ-СДС, а вие. топите се къто първия сняг. под бариерата... 4%, това е завършекът ви като ЍТН има такива никаквици!

Добави коментар

Водещи новини