Вътрешният министър очерта трите проблема в сферата на пътния травматизъм

  • 15 декември 2022 14:00

  • 252
  • 0
Вътрешният министър очерта трите проблема в сферата на пътния травматизъм
© Булфото

МВР представи три проблема в сферата на пътния травматизъм. Работна група е изготвила пакет от мерки и действия. Това стана известно на форум, в сградата на Министерски съвет, на тема „Безопасност на движението по пътищата“, организиран от вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

В събитието участват представители на парламентарните групи от 48-ото Народно събрание, на отговорни институции и неправителствени организации, свързани с безопасността на пътя.

Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. посочи, че мерки и действия трябва да бъдат предприети в няколко сфери, за да има сравнително бързи и ефективни резултати, като впоследствие да се постави началото на цялостна стратегия, която да доведе до това България да стане държава, която не заема челните позиции в класацията за жертви и ранени на пътя.

Вътрешният министър организира форум за „Безопасност на движението по пътищата“

Вътрешният министър акцентира върху три проблема. Единият е високият травматизъм сред децата, като Демерджиев посочи, че над 30 деца загиват и над 1000 са с тежки травми всяка година. Той отбеляза, че трябва да се започне с възпитанието на децата още от детската градина и училище. Вторият проблем, представен от Демерджиев, е във връзка с катастрофите по време на работа. По думите му над 20% от загиналите са по вина на водачи, шофирали по време на работа. Третият проблем е общественото отношение към превишението на скоростта. Според Демерджиев масово не се спазват ограниченията, което има изключително тежки последици.

Министърът допълни, че идеята на форума е да се чуят позиции и препоръки по отношение на пакета от мерки във връзка с пътната безопасност, подготвен от МВР, за да се изработи действаща и ефективна концепция.

Последвайте канала на

Владимир Василев
252 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини