ДПС изрази подкрепата си за проф. Габровски, Карадайъ го поздрави за смелостта

  • 09 декември 2022 10:49

  • 3240
  • 37
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Желанието ми е да изградим един екип от професионалисти, хора без ярка политическа окраска, с доказан професионализъм и имена, за да преведат България през критичните следващи месеци и да се избегне влизането в нов цикъл предсрочни избори. Това заяви издигнатият от ГЕРБ кандидат за министър-председател проф. Николай Габровски на среща с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Лидерът на партията Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, поздрави проф. Габровски за отговорността, която поема, и заяви: “Само бегъл поглед върху Вашата биография говори, че Вие нямате нужда от партийно политическите противоборства, които се наложиха в последно време. На политическия терен трябва да се търси отговорността. За ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с това не е чужда тема.”

“Нормалността в политиката минава задължително през диалог. Съвсем естествено е да се виждаме в такива ситуации и да говорим. Но до тази ситуация, до която сме стигнали в момента, според нас Вие сте прав, че ярките партийни фигури, независимо какви експерти са, защото във всяка партия има много добри професионалисти и експерти, биха затруднили прехода към тази нормалност. Ние години наред виждаме, а най-вече сега, на политическия терен ултиматуми за провеждане на разговори, откази от разговори, камо ли диалог. Той е много далечен”, продължи той.

Според него, за да има кабинет, трябва да има яснота какво ще прави един кабинет и как ще го прави.  

Продължават разговорите на проф. Габровски за съставяне на правителство

“Виждаме хора, които са заставали на барикадата да защитават политически фигури, а сега удрят тъпана, че не трябва да има политически лица”, каза още той.

Проф. Габровски уточни, че няма да издаде състава на проектокабинета, но обяви: “Аксиома трябва да бъде добрия тон. Насоки, които ще бъдат в основата, са следните: как да стабилизираме държавата, как да се продължи с Плана за възстановяване и устойчивост, който буксува в момента. Ако имаме предсрочни избори, няма да можем да се възползваме от тези средства. Шенген е друга важна тема - от вчера имаме новини, които не са добри за нас. Аз се чувствам засегнат. Еврозоната също - губим срокове. Нашата европейска и евроатялантична ориентация е не само аксиоматична ,но и втъкана в здравия разум и нормалното развитие на страната. Знаем, че целта беше 1 януари 2024 г. - ако влезем в предсрочни избори, шансовете за еврозоната падат значително.”

Той продължи: “Има нагласа за търсене на конституционно мнозинство, ако ще се правят малки промени, за да се подобри контрола на дейността на главния прокурор - знаем, че това е възлова тема за много политически сили, така че в тази посока ще бъдат положени усилия.”

Според Карадайъ промените в конституцията, свързани с главния прокурор, се ползва от много партии като дъвка, но малко правят нещо по този проблем: “Ние от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, чувайки много политици, които експлоатират една тема и ползват понятието “реформа в съдебната система”, за да опитват НС да кадрува в съдебната система, ние разписахме проект за промени в Конституцията, представихме го в ЕК и ЕП, пред медиите също, и предоставихме на всяка парламентарна група в предишното НС. Видяхме действията на тези политически сили - точно нула.  Явно за някои партии е по-важно експлоатирането на някои теми, отколкото решаваното им.”

Проф. Габровски не изпълни част от мисията си! ПП и "Възраждане" му отказаха срещи с писма

“По повод еврото - ние сме вързани за него. Но ние технологично, без да сме в еврозоната, трябва да намерим нужната стъпка, да направим така, че да улесним и живота си, и на европейските граждани, защото от 2011 г. С решение на ЕК и ЕП България покрива изискванията и за Еврозоната, и за Шенген. Тогава ние трябва да си зададем въпроса: “Кои са пропуските на България от тогава насам?” Единият е липсата на разговори, диалог, единни действия на българските политици, политически партии, институции, дипломация”, смята Карадайъ.

“За да има тройка от тотото, трябва да има фиш - ние не сме си пуснали фиша. Има едни 60 млрд. евро, които стоят на трупчета за България. Ние трябва да положим максимум усилия, партиите и институциите да си свършим работата и да докараме европейските средства до българските граждани”, допълни още той.

“Липсата на достъп до евросредствата, липсата на работа по европрограмите, оставането ни извън Шенген - за мен като гражданин това е обидно. Фишът задължително минава през работещо правителства, няма да се получи, ако се въртим от предсрочни избори на други предсрочни избори. Доверие не може да има, когато има конфронтация”, отвърна проф. Габровски.

За Шенген той обяви, че според негопричината да не сме приети е липсата на доверие, защото не можеш да вярващ на партньор, който не може да си оправи собствената къща. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3240 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
⛔➖⛔✌️Биляна Гaвaзoвa✌️

2022.12.10 | 02:52

37
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz
bg+

2022.12.09 | 13:49

36
Те тогава на Очите инфрацията на Лъжеца флашките и батериите! Да народа - помия!
bg×

2022.12.09 | 13:46

35
Карадайъ, то всеки прогледнал българин вижда, че едни 60 млрд. евро, които стоят на трупчета за България - не! За ПРОДАЖНИЦИТЕ ПеПе-та. Лиги им текът! Очите и Лъжецът имат морал, колкото мухи на прясно лайно!
Браво на ДПС,ГЕРБ и БВ

2022.12.09 | 13:28

34
Мислят за народа. ШАРЛАТАНИ ВЪН! ВЪН,ВЪН,ВЪН! Съсипахте държавата,уморихте народа и ни върнахте 100 години назад!
Ха-ха-ха!

2022.12.09 | 13:03

33
ДъПъСъ-то на Карадайрето "подкрепят" ортаците си и отколешни събратя от герберастката престъпна, корумпирана и просташка шайка! Подкрепят 12 - годишния грабеж и 12 - годишните престъпления на най корумпираната и просташка пасмина, стигала някога до върха на изпълнителната власт! Не, модераторите, сменете заглавиието! това не е новина, новина щеше да бъде, ако началника на СИКаджийската мутра - чудовището агент Сава не подкрепяше банкянсикте си ортаци! Това наистина щеше да е новина!
12

2022.12.09 | 13:02

32
Бягай в Банкя да извадиш спаружените кожички от гащите на свирепия СИКаджийски престъпник и мутра от класа, и да ги духаш!
12

2022.12.09 | 13:02

31
Бягай в Банкя да извадиш спаружените кожички от гащите на свирепия СИКаджийски престъпник и мутра от класа, и да ги духаш!
12

2022.12.09 | 13:01

30
А не, банканска подлого, не, поспри се малко! ПП управляваха само 6 месеца, знаковият престъпник от подземния свят и СИКаджийска мутра - 12 години, по време на които държавата ни беше на-бедна, най-корумпирана в Европа и с най-висока смъртност! Чудовищните престъпления на банкянската Тиква и неграмотен простак и този път ни спряха за "Шенген"!
12

2022.12.09 | 13:00

29
А не, банканска подлого, не, поспри се малко! ПП управляваха само 6 месеца, знаковият престъпник от подземния свят и СИКаджийска мутра - 12 години, по време на които държавата ни беше на-бедна, най-корумпирана в Европа и с най-висока смъртност! Чудовищните престъпления на банкянската Тиква и неграмотен простак и този път ни спряха за "Шенген"!
12

2022.12.09 | 13:00

28
А не, банканска подлого, не, поспри се малко! ПП управляваха само 6 месеца, знаковият престъпник от подземния свят и СИКаджийска мутра - 12 години, по време на които държавата ни беше на-бедна, най-корумпирана в Европа и с най-висока смъртност! Чудовищните престъпления на банкянската Тиква и неграмотен простак и този път ни спряха за "Шенген"! Така де, подлого банкянска, дето лижеш задника на Мутрата Боко, спряха ни заради "Росенец", подарен от Тиквата на началника му - сарайското чудовище, заради "Турски поток", заради Чекмеджето, заради къщата в Барселона, заради милиардите, откраднати от геребрастките престъпници и началниците им от ДъПъС-ъто на мазното Кайрадайре! Ай сиктир бе, духач на мекия на престъпника от СИК - Банкя!

Добави коментар

Водещи новини