Янев към проф. Габровски: Ще направим каквото зависи от нас България да има правителство

  • 08 декември 2022 18:00

  • 3592
  • 17
© Novini.bg

Надявам се с повече дипломатичност и с повече диалог да успеем да потърсим общите допирни точки, така че да може да се излезе от тежката ситуация, в която България се намира, и по възможност да се избегнат поредните извънредни избори. Това каза издигнатият от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в кандидат за министър-председател проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 на среща с ПГ на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но", предаде репортер на Novini.bg.

В интерес на възможността да се направи кабинет сме готови на разговори както в случая, както вие сте носител на първия мандат, така, ако той не е успешен, ще продължим по реда. Нашето убеждение е, че на България ѝ е необходимо правителство и ще направим каквото зависи от нас България да има такова, разбира се, при ясни условия и правила, заяви председателят на ПГ на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Стефан Янев.

Основните неща, около които трябва да се обединим, са няколко. На първо място – всички съзнаваме, че ако има нови предсрочни избори, ние няма да можем да усвояваме средства от Плана за възстановяване и устойчивост. Не мисля, че България е в състояние да си позволи подобни финансови загуби. Вторият важен въпрос е нашето отделяне за Шенген. Смятам, че ние не заслужаваме това, но очевидно част от задачите, които сме имали, не са изпълнени. Моето убеждение е, че това е продукт на политическата криза, а предсрочни парламентарни избори няма да помогнат за решаването ѝ. Третият приоритет е еврозоната. За мен тя е без алтернатива. Ние сме част от европейското семейство - не можем да се разделяме и да останем втора категория европейци, посочи проф. Габровски.

ДБ се срещна с проф. Габровски: Няма да Ви подкрепим, но ще работим с Вас

Трябва да се направят много големи усилия и в областта на борбата с корупцията. Ние ще бъдем много кооперативни в посока търсене на конституционно мнозинство за по-добър контрол върху главния прокурор, отбеляза кандидатът за премиер на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

За мен най-важното е по-умереният тон, повече професионализъм. България има нужда от успкояване. Всички ние трябва да се обединим върху това, че работейки заедно, ще можем да постигнем по-добри резултати, каза още проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996.

Споделяме приоритетите, които изредихте. Трябва да помислим какъв е подходящият механизъм, който да е в състояние да сглоби правителство, което да получи подкрепа в пленарна зала и на базата на тези приоритети да започнем диалог за това как виждаме възможността за съдаване на коалиция и как тя ще бъде управлявана. Всички тези неща трябва да бъдат изяснени и да се търси съгласие от партиите, които биха подкрепили такава конструкция. Ние сме за този тип разговори и за търсене на разумни решения. Едва ли предсрочните избори са решение, коментира Стефан Янев.

По-рано днес проф. Габровски се срещна с парламентарните групи на "Демократична България" и БСП, които отказаха подкрепа за кабинета му.

Проф. Габровски се срещна и с БСП - и те няма да го подкрепят

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3592 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2022.12.09 | 06:20

17
ЯНЕВ ОТ БЪЛГАРСКИ УПАДЪК Е НОВАТА ПАТЕРИЦА НА БОКО ТИКВАТА!
баба гицка

2022.12.08 | 23:05

14
Само ГЕРБ и Борисов

2022.12.09 | 03:39

16
ЯАЖ МИ УЯ БОКЛУК ГЕРБАВ !

2022.12.09 | 03:38

15
Педал !
Не, фатмако!

2022.12.08 | 19:03

3
Не, фатмако Янев, не! Искал си да кажеш, че ще "направиш всичко", което ти заповяда шарлатанинът от село Славяново, нали? Защо лъжеш тогава?! Че ти си негова креатура бе, фатмако! И това е ясно и на уличните псета! Е,и? Лакеят на кремълския изверг, злодей и масов убиец , с извинение, все още български президент, вече ти е обещал, че ще оглавиш Хунтата, която ни готви, нали? Бягай да му кажеш, че няма да стане! Че пък много силно чувство за благодарност имал този фатмак от село Славяново бе, много! Сигурно докато мърда ще е благодарен на СИКаджийската мутра и на нищожествата в парламента, маскирани като герберастки депутати, дето изпълниха мократа му поръчка и свалиха Кирил Петков! Така де, веднага, след като по негова заповед предателите приеха хартиената бюлетина, и той набързо връчи първия мандат! А два месеца разиграваше и партиите, и държавата!
Тир за Германия

2022.12.08 | 22:51

13
Номер три - я не се захласвай много. Ти си един от многото всезнайковци тука които освен да плюят друго не могат.

2022.12.08 | 21:05

8
Кирил Петков - веднъж лъжец - завинаги лъжец! Да идват избори че вече да не пречи на държавата. Търсете го долу, при ИТН

2022.12.08 | 20:00

5
Я го духай бе чикиджия мръсен
Емѝ...

2022.12.08 | 17:44

1
газпромовските кypви са се събрали да се ближат, някакъв абсурден пopнак се заформи.
Тир за Германия

2022.12.08 | 22:49

12
Чакай да се върна от Германия - идвам и ти го слагам в устичката. Многознайко!

2022.12.08 | 22:45

11
Янев ти и майка си ще продадеш за 2 лв

2022.12.08 | 22:40

10
Ще направиш това, което ти заповяда кремълския злодей, нали? Впрочем, неговата заповед ще ти "смъкне" Шарлатанина на Републиката!

2022.12.08 | 22:20

9
РУСКО ПАВИЯНЕВ

2022.12.08 | 20:49

7
Автомобилите на шофьорите в Австрия ще бъдат конфискувани при шофиране с надвишена скорост, съобщи РТЛ. Реформата се планира от консерваторите в страната. Още по темата Голяма подкрепа за потребителите в Австрия Голям протест в Австрия Идеята е правилата да се приближат до тези в Германия и Швейцария. Прави се опит под контрол да бъдат поставени незаконните улични състезания. За това се търсят и нови правила. Автомобилът ще се иззема при повишаване на скорост, в която той става неконтролируем. Идеята беше представена от австрийския министър на транспорта Леонор Гевеслер. Конфискуват се автомобилите на шофьори, карали с 60 км над ограничението за скорост в определен град.В повечето градове ограничението е 50 км. Има варианти за постоянно изземане при забележително надхвърляне на правилата.
ИСТИНАТА

2022.12.08 | 20:33

6
"Другарю" Янев, единственото НЕЩО, което трябва да направите е:Да ОБЯСНИТЕ на БЪЛГАРИТЕ, КАК бяхте НАБУТАН в "парламента" Вие и УЖ Вашият "възход"!!!

Добави коментар

Водещи новини