Ето кога поздравът "За много години" не е подходящ

  • 02 януари 2023 13:31

  • 6453
  • 0
Ето кога поздравът "За много години" не е подходящ
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"За много години" е традиционният поздрав за началото на всяка нова година. Има случаи обаче, в които той не е подходящ.

27 - годишният Крис Иванов изтърпява 4 - годишна присъда за притежание на дрога с цел разпространение. Признава, че това не е първото му провинение. Последният път го хванали с малки количества кокаин и трева.

„Липсва ми приятелката ми, семейството ми. Осъзнавам, че съм виновен, не се срамувам, че съм тук. Виновен съм за това, че съм си водил живота неправилно”, казва Крис Иванов, осъден за притежание на дрога.

За да минават дните зад решетките по-бързо, а и за да намали присъдата си, Крис в момента е библиотекар на Централния софийски затвор. Не знае точно кога ще напусне килията, но се надява да е първите дни на 2023-а година. „Истината е, че най-много ти липсва семейството, близките. Това нещо, с което си отраснал - домашният уют, елхи, домашни любимци, подаръци, любов”.

И за Иван Вартоломеев 2023-а ще бъде паметна година. В един от следващите 365 дни той ще напусне килията, в която е прекарал последните 3 години и половина заради измами с ДДС и трафик на културно - исторически ценности.

„Аз не съм виждал тук невинен. Аз също не съм невинен”, посочва той. И допълва: "По едно време принципно мислех, че съм недосегаем. Оказа се, че не е така. Допуснах някои грешки в самото престъпление - чисто технически и така стана възможно да се стигне до мен". 

40-годишният мъж казва, че лесните пари му осигурявали и хубав живот. Зад решетките обаче се научил и на търпение, и на повече скромност.  "Затворът е град в града. Просто сме изолирани от една стена. Ние тук сме си отделен град, за съжаление всички живущи в града сме престъпници". 

Как са се променили късметите в новогодишната баница през годините?

А в затворническата баница имало и късмети "свобода" и "предсрочно освобождаване", разкрива Иван. Защото тук "за много години" не се казва.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6453 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини