Митов в декларация от ГЕРБ-СДС: Съществува опасност Църквата да бъде използвана като политически инструмент

  • 08 декември 2022 12:53

  • 1430
  • 34
Митов в декларация от ГЕРБ-СДС: Съществува опасност Църквата да бъде използвана като политически инструмент
© Булфото (архив)

През последните дни, на посещение в България е Волоколамският митрополит Антоний, председател на външния отдел на Московската патриаршия. Макар тази визита да беше обявена като църковно-празнична, посветена на честването на храмовия празник на черквата „Св. Николай“ към руското подворие, на официалната страница на Външния отдел на Московската патриаршия се твърди, че посещението е било „работно“, което потвърждава опасенията, че наместо протоколно-празнични, то е преследвало политически цели, които не се декларират открито. Присъствието на 6 декември на службата в руското подворие на руския и беларуския посланици и на български публични личности, ангажирани със сдружение „Русофили“, затвърдиха това подозрение и опасението, че съществува опасност Църквата да бъде използвана като политически инструмент, заяви Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, в декларация от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

В този контекст, ние от парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на искаме да заявим следното:

- Осъждаме последователната линия на Руската федерация да превръща Московската патриаршия в инструмент на своята външна политика. Защото дълг на всяка поместна църква е да не допуска да бъде употребявана от политическата власт, отдавайки Божието кесарю, а не Богу;

Симеон Сакскобургготски прие руския митрополит Антоний и Митрофанова във Врана

- Осъждаме агресивната руска политика, включително с военни средства, насочвана от десетилетия изключително срещу православни страни като Молдова, Грузия и Украйна. Една вярна на евангелския дух Църква не може и не бива да се превръща в апологет на тази политика, защото нашият Спасител е казал, че ще се нарекат синове Божии миротворците, а не войнолюбците;

- Заявяваме категоричната си подкрепа за автокефалията на Православната църква на Украйна, провъзгласена съгласно каноните с Томос на Вселенската патриаршия, в качеството ѝ на единствена църква-майка на Киевската митрополия;

- Обръщаме се със синовна молба към Българската православна църква да не се поддава на чужди провокации, още по-малко от страна на ангажирала се в тежък братоубийствен конфликт страна. А също и да помисли дали не е дошло време за влизането ни в евхаристийно общение с Православната църква на Украйна. Нещо, което вече беше направено от православните църкви на Константинопол, Александрия, Кипър и Елада и което предстои да бъде направено от Румънската православна църква.

Българската църква има историческата памет да оцени, колко труден и трънлив може да бъде пътят на един православен народ за създаване на своя поместна църква. В навечерието на Рождественските празници, като православни християни, ние се молим за бърз край на войната, за мир на Земята и благоволение между човеците.

Благодаря Ви за вниманието!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1430 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар
⛔➖⛔✌️Маринела Арабаджиева✌️

2022.12.09 | 02:05

34
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz

2022.12.08 | 18:00

33
Русия няма да ни изостави на продажниците!

2022.12.08 | 16:00

32
Хубавото на това, когато чакаме избори и няма парламент е, че не трябва да слушаме фалшивите новини и глупостите на ГЕРБ. Трябва да издържим още малко.

2022.12.08 | 15:54

31
Пудел кой ходи по манастири и църкви Бойко, това какво е.
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.12.08 | 15:13

29
КАКВО Е РАБОТИЛА КЪДРАВАТА СЮ, ОСВЕН ПPOCTИTУTKA НА КРАДЕЦА БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ?
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.12.08 | 15:11

27
ТО ВЕЧЕ Е СМЕШНО. ТИЯ НЕ СА ПСИХО ДЕСНИ. ТИЯ СА САМО ПСИХО.
Любезна

2022.12.08 | 15:08

26
Правителство нямаме, в НС се карат, иде зима, а най-големият проблем за ГЕРБ е църквата....

2022.12.08 | 14:53

25
Керванът си върви, а кучетата само лаят.
потрес!

2022.12.08 | 14:32

21
Чудовищно двуличие, чудовищен цинизъм на герберастката престъпна и корумпирана пасмина, както винаги, представени от политическата проститутка, дето й викат "Къдравата Сю", понеже така е била известна и на политическото, и на другото "Околовръстно"! А грабежът, престъплението и предателството на века - "Турски поток" какво беше бе, наглецо Къдрав?! Не извърши ли твоят СИКаджийски главатар с това национално предателство огромна услуга на кремълското чудовище, като го плати с три милиарда наши пари, и му развърза ръцете да нападне Украйна? Да, всички вие, цялата ви престъпна герберастка сган сте оперирани от чувство за срам, ама поне малко неудобство не ти ли е останало бе, Къдравата?! Че посещението на този руски поп е детска игра в сравнение с грабежа и престъплението на века -"Турски поток"? И какво ревеш с крокодилски сълзи за украинския народ, безжалостно избиван от кремълското чудовище и неговите мародери и убийци? Истинскиятг убиец на този героичен и достоен народ е СИКаджийският ти главатар бе, нищожество Къдраво! И никого няма да можеш да заблудиш с грозните ви номера, лъжи и измами!
Мисъл

2022.12.08 | 14:49

24
Ако имаш една хилядна от интелекта на Даниел Митов,пак ще си по добре.

Добави коментар

Водещи новини