Камбарев, ПП: Вдигнатият юмрук на Радев беше само фасада

  • 07 декември 2022 17:43

  • 1514
  • 8
Камбарев, ПП: Вдигнатият юмрук на Радев беше само фасада
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Заради целия начин на работа на служебния кабинет се изостриха отношенията ни с президента. Онзи юмрук беше само фасада. Това заяви в ефира на Nova News депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" (ПП) Михал Камбарев.

Той допълни, че България няма да влезе в Шенген, защото "отвън виждат, че корупционния модел на работа на "Капитан Андреево" е напът да се завърне".

Относно законопроекта на ПП за КПКОНПИ Камбарев поясни, че целта е да се знае кой е председател на антикорупционния орган, за да се знае кой ще поеме отговорност, ако въпросната институция отново не произведе нужните резултати. Депутатът посочи, че политически натиск спрямо председателя на КПКОНПИ трудно ще има, когато бъде оформена рамката на законопроекта.

На въпрос защо КПКОНПИ трябва да има и разследавщи функции, Камбарев отговори, че това се дължи на факта, че прокуратурата просто не си върши работата.

Ако прокуратурата си вършеше работата и имаше последствия, нямаше да има разследващи органи, каза той и уточни, че по този начин не се създава втора прокуратура.

,,Инспекторите могат да разследват и да събират доказателства, те не могат да повдигат обвинения'', разясни Михал Камбарев.

Депутатите обсъждат промени в антикорупционното законодателство

По думите му новият антикорупционен орган трябва да разследва всички висши представители на властта, в т.ч. и президента.

Всички трябва да бъдат равни пред закона, така че и президентът трябва да бъде в този обхват и трябва да бъде включен. Ако някой пристъпи закона, той трябва да си понесе последствията, обясни народният представител от ПП.

По отношение на изявленията на лидера на ГЕРБ в последните дни Камбарев отбеляза, че това са "актьорски игри на Борисов, който три пъти си сменя мнението".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1514 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Майтапчи Йово

2022.12.08 | 05:08

8
Тикво, малко ви остава и на вас да ви пуснем водата, и да се изхлузите в канала на историята, подобно на едни други... юпита:)))! Жалко само за глупците, които за пореден път повярваха на маскирани шарлатани като вас!

2022.12.07 | 19:54

7
Да не забравяме, че за всички злини сполетяли България е виновен Румен Радев.
PaulaFox

2022.12.07 | 19:27

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
АКЦИЯ "БЯЛО" ...

2022.12.07 | 19:23

5
...И НАААСРАаНО ПП ПСИХОПАТЧЕ ..., ФАКТА , ЧЕ ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ ПОД ЮМРУЦИ , ГОВОРИ ЗА АБСОЛЮТНА ХУУУУУЙЙНЯ ..У ГЛАВАТА ТИ НАРКОМАНСКА ..., И ЗА КЪВ СЕ МИСЛИШ С ТАЯ ССФФФИИНСКА ЧЕТИНА ..ЧЕЧЕНСКИ ТАЛИБАН ..... ЯСЕН СИ ..
АКЦИЯ "БЯЛО" ...

2022.12.07 | 19:22

4
...И НАААСРСНО ПП ПСИХОПАТЧЕ ..., ФАКТА , ЧЕ ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ ПОД ЮМРУЦИ , ГОВОРИ ЗА АБСОЛЮТНА ХУУУУУЙЙНЯ ..У ГЛАВАТА ТИ НАРКОМАНСКА ..., И ЗА КЪВ СЕ МИСЛИШ С ТАЯ ССФФФИИНСКА ЧЕТИНА ..ЧЕЧЕНСКИ ТАЛИБАН ...

2022.12.07 | 18:42

3
Не, той ще бъде изритан от българския народ, който нагло и цинично измами много преди края на втория му мандат, "спечелен" с чудовищна измама!
баба гицка

2022.12.07 | 18:05

2
другари вие сте пп=просто пътници - чаооооо

2022.12.07 | 17:57

1
Радев е пътник на следващите избори е чао!

Добави коментар

Водещи новини