Арабаджиев oт ПП: Ще предложим кабинет на малцинството

  • 07 декември 2022 09:29

  • 634
  • 6
Арабаджиев oт ПП: Ще предложим кабинет на малцинството
© БНТ

"Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" остава на позицията, че ще предложи кабинет на малцинството заедно с "Демократична България" при условие, че няма промени в Изборния кодекс. Това заяви пред БНТ Арабаджиев от ПГ на ПП.

"Ако президента наложи вето и то се приеме, и Изборният кодекс остане, както беше досега, бихме предложили правителство на малцинството, но с гаранциите че това правителство може да е полезно за страната и да реализираме политиките, които ще представим. Защото да правим кабинет на малцинството с 73 депутати и да оставим ГЕРБ, БСП и ДПС да приемат закони, които не са в синхрон с нашата политика, а ние само да трупаме негативи, това няма да допуснем", обясни той.

Арабаджиев допълни, че "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" не се стреми към предсрочни избори, но правителство на всяка цена също не е решение на проблемите.

Кирил Петков: Никой не може да ми вдигне телефона и да ми каже какво да правя

"С третия мандат, ако се реализира експертно правителство с плаващи мнозинства, биха се приели допълнителни решения, които няма да са добри за българските граждани", изтъкна той.

По думите му отношенията между "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и президента Румен Радев започнали да се обтягат още в началото на управлението на кабинета "Петков" и се нагнетили през август "с хаоса, който от служебното правителство започнаха да предвиждат във всички сфери".

"Винаги сме отстоявали едни и същи принципи и когато миналата година подкрепихме г-н Радев за втори мандат, подкрепяхме неговите принципи. Когато той излезе на площада с вдигнат юмрук и каза "Мутри, вън!", аз също смятах, че лека полека институциите започват да работят в полза на държавата. Но г-н Радев е този, който си промени принципите последните месеци и смятам, че това е причината за разрива. Последните седмици с всички назначения на служебното правителство, връщат кадри на ГЕРБ и компрометирани фигури и това каза именно г-н Василев, че вижда колаборация между ГЕРБ и Румен Радев", заяви Искрен Арабаджиев.

Той отговори и на обвиненията на Станислав Балабанов в "Денят започва" за провалената обществена поръчка за медицински хеликоптери.

Според Арабаджиев предстои възлагането на нова обществена поръчка, която би могла да се проведе в кратък срок. Необходимо е, обаче, парламентът да заложи средства в бюджета.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
634 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:39

6
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Г

2022.12.07 | 12:22

5
Тъпанари прости
Свен

2022.12.07 | 10:51

4
Тоя пубер си е малцинство още в топките на баща си!
афера.бг

2022.12.07 | 09:40

3
Спас Русев е купил Булсатком с разрешение на КЗК, но по темата цари тотално мълчание, разкри АФЕРА Спас Русев работи с братя Велчеви, а те представляват руската ВТБ в България
баба гицка

2022.12.07 | 09:40

2
поредния прост елен-лизач
народен глас

2022.12.07 | 09:34

1
марш от тука пед@ли мръсни с шутове ще бъдете изхвърлени

Добави коментар

Водещи новини